Ny app til udelukkelse fra konsum

19-01-2024 15:02

En ny app til udelukkelse af heste fra konsum er nu klar til brug for dyrlæger, således at hestepasset ikke længere skal sendes til SEGES Heste for at få opdateret hestens konsumstatus

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

Den nuværende procedure for registrering af udelukkelse af heste fra konsum bliver afløst af en app-løsning, skriver Fødevarestyrelsen. Ved udelukkelse af heste fra konsum har det indtil nu været sådan, at dyrlægerne har registreret udelukkelsen i hestepasset. Dernæst har hesteejeren sendt passet ind til SEGES Heste for at få opdateret hestens konsumstatus i Hestedatabasen. Fremover skal dyrlægerne både registrere behandlingen i hestens pas og via den nye app ”SEGES Vet App”, når de behandler en hest med et lægemiddel, der udelukker hesten fra konsum.

Ved at benytte ”SEGES Vet App” sikres det, at oplysningerne om hestens konsumstatus registreres direkte og hurtigt i CHR (Centrale Husdyrbrugsregister). Dyrlægerne skal bruge appen både ved midlertidig og permanent udelukkelse af en hest fra konsum. Registreringen foretages i appen senest 24 timer efter behandling af hesten. Samtidigt skal dyrlægen fortsat også registrere behandlingen og dermed udelukkelsen af hesten fra konsum i selve hestepasset, sådan som de plejer. Registreringen via appen betyder, at ejeren fremover ikke skal indsende passet til SEGES Heste og det er således dyrlægerne, der fremover alene har ansvaret for opdateringen af hestens konsumstatus.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner