Kostumekür var en stor succes

18-07-2024 10:12

Jysk Rideuge er i fuld gang hos Silkeborg Rideklub, og med den første del afsluttet, nemlig dressuren, kigger arrangørerne tilbage på en god men våd uge, hvor den velkendte kostumekür igen var på programmet 

Copyright Ridehesten.com
Den tilbagevendende kostumekür var igen i år en succes. Her ses Elisabeth Svendsen på Zoronto fra tidligere år. Foto: Ridehesten.com.

Vejrguderne var ikke just med på legen, da Silkeborg Rideklub skød Jysk Rideuge i gang i den forgangne weekend. Dressurkonkurrencerne var præget af silende regn og blæst, men det holdt hverken arrangørerne eller de dygtige ekvipager fra at få det bedste ud af det. Med Silkeborg Rideklubs imponerende baner, frivillige kræfter og sammenhold blev alle konkurrencer nemlig afviklet som planlagt, til trods for store mængder regn. 

Noget arrangørerne, rytterne og tilskuerne særligt havde glædet sig til, var tirsdagens kostumekür, der i mange år har været en fast tradition af Jysk Rideuge. Dog har klassen været pillet af programmet de seneste par år, men i tirsdags var den altså tilbage, og med den store tilslutning, de flotte udklædninger og glade tilskuere, er den vist kommet for at blive. 

Rytterne havde virkelig gjort noget ud af udklædningerne, og fremviste hver især et spændende show for de erfarne dommere, Christine W. Prip og Anita Skovmøller, der selv har deltaget i kostumekür op til flere gange, og for de fremmødte tilskuere. Én var klædt ud som et SAS-fly med vinger på siden af hesten, mens en anden var en bandit, der skulle fanges af politiet. Da de 10 dygtige ekvipager alle havde været på banen, og der var givet karakterer for både programmet samt udklædning, stod det klart, hvem der havde vundet dette års kostumekür. 

Copyright Ridehesten.com
Dommeren af dette års kostumekür var Christine w. Prip, der selv har deltaget tidligere år. Foto: Ridehesten.com.

Vinderen blev Helena B. HansenZoran e. Blue Hors Zack/ Blue Hors Future Cup, der i alt sluttede med 79,33% for både programmet og udklædning. Parret var klædt ud som banditter, der skulle fanges af politiet. Andenpladsen gik til Kamilla J. Larsen og Jolene e. Johnson/ Florencio I, der i alt sluttede med 73,79%, mens tredjepladsen gik til Sofia Aagaard Buur-Thomsen med Hodja Højris e. Blue Hors Don Olymbrio/ Blue Hors Hertug, der sluttede med en samlet procent på 73,20%. 

Med dét blev en våd men særdeles vellykket første del af Jysk Rideuge skudt i gang på bedste vis. Nu gælder det springrytterne, der indtager banerne fra i dag til og med søndag, hvor der blandt andet afvikles dette års Danmarks Cup for hest.

Se startlisterne for springstævnet her. 

Copyright Ridehesten.com
Rytterne havde igen gjort noget ud af deres flotte udklædninger. Foto: Privat/ Lotte H. Knudsen.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen