Konstantin og Crowney er tilbage

29-05-2023 15:29

Annika Knudsen Lorentsen

For to år siden var Konstantin Deeken Künnemann og AK's Crowney en stor del af det danske landshold, men sidste år satte en skade en stopper for målet om deltagelse ved VM på hjemmebane. Nu er ekvipagen tilbage i de højeste klasser, og Konstantin drømmer om at ride EM i Milano

Copyright Ridehesten.com
Konstantin og AK's Crowney. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

2021 var en fantastisk sæson for Konstantin Deeken Künnemann og AK's Crowney. Her vandt de Nations Cup med det danske landshold i Uggerhalne og så var de med ved EM i Riesenbeck, hvor de hjalp det danske hold til en ottendeplads, og endte som nr. 25 individuelt. De er en sammentømret ekvipage, og sidste år var de på vej mod VM, men desværre satte en skade en stopper for den drøm. Nu er de heldigvis tilbage og på vej i absolut topform. 

– Vi har avlet ham selv, og han har altid været hos os, så vi kender ham rigtig godt, og han kender os godt. Han er en ældre hest nu, og sidste år var første gang, hvor han havde brug for en pause. Han fik den tid han havde brug for, og nu er vi ved at bygge ham op igen, forklarer Konstantin og fortsætter: 

–  Hvis Crowney bliver ved med at være fit, som han føles nu, så vil vi selvfølgelig prøve at gå efter EM i Milano. Hvis det ikke lykkes, så er det sådan, det er, men vi vil helt klart prøve at arbejde mod det. 

Copyright Ridehesten.com
Konstantin og AK's Crowney ved Nations Cup-stævnet i Uggerhalne sidste uge. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

En ære at repræsentere Danmark
I weekenden var Konstantin udtaget som reserve ved nationsspringningen i Uggerhalne, og han har efterhånden mange gange repræsenteret seniorlandsholdet. 

– Det er den største ære at repræsentere sit land. Det er sjovt og altid meget spændende, og man har lidt flere sommerfugle i maven, når man rider for holdet, forklarer Konstantin og fortsætter: 

– En af de største oplevelser jeg har haft, var da vi vandt Nations Cup i Uggerhalne for to år siden. Det var rigtig stort at vinde på hjemmebane, men selvfølgelig også EM I Riesenbeck. Det er en oplevelse, som jeg aldrig vil glemme, og det har givet mig blod på tanden til at ville opnå endnu mere.

De sidste måneder har Konstantin og Crowney deltaget i flere nationale stævner i Tyskland, tidligere i denne måned deltog de ved 2-stjernet internationalt stævne i Tyskland og i sidste uge var de tilbage på 3-stjernet niveau i Uggerhalne, hvor de blandt andet red en flot runde i den 155 cm høje Grand Prix.

Copyright Ridehesten.com
Konstantin sammen med sine forældre Birgit og Andreas Künnemann, da han i 2021 var med til at vinde Nations Cup i Uggerhalne. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Mille Albinus Hjermitslev

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Mille Albinus Hjermitslev