Svensk toprytter giver clinic

20-12-2023 15:22

Britt Carlsen

Dansk Springhesteavl henter den internationale svenske toprytter Jens Fredricson til Holte, som en del af et effektfuldt panel med emnet: Den moderne springhest

Copyright Ridehesten.com
Jens Fredricson var på det guldvindende svenske hold ved VM i Herning2022. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dansk Springhesteavl har ved to populære og meget roste arrangementer i Jylland, sat fokus på springhesteavlen og -sporten i Danmark. Dansk Springhesteavl inviterer til endnu en interessant workshop/clinic. Det sker den 9. januar 2024 kl. 19.00 i Holte Rideklub. Arrangørerne har gjort endnu et scoop, idet det bliver den svenske toprytter Jens Fredricson, som danner et effektfuldt panel sammen med den 3-dobbelte danske mester Lars N. Pedersen og landstræner Bo K. Møller.

I oktober afholdtes hos Christian og Andreas Schou, Absolute Horses et meget rost arrangement over emnet ”Den Moderne Springhest”. I november fulgte man op med en workshop under overskriften ”Danmark som Nordeuropas kraftcenter – Internationale springstævner”. 

I Holte bliver aftenens emne, ligesom hos Absolute Horses, ”Den moderne springhest”. Det bliver et spændende mix af teori og praksis, idet otte yngre heste og disses ryttere rider for panelet og publikum. Gennem fremvisning, på en i forvejen opstillet bane, instruerer og diskuterer panelet hver enkelt hest. Det centrale for aftenen er at give tilskuerne en yderligere viden om, hvilke kvaliteter fremtidens springhest skal besidde og i særdeleshed værdifulde tips til, hvordan du aflæser og videreudvikler kvaliteterne hos den unge springhest.

Fokus på uddannelse og management
Talsperson for Dansk Springhesteavl, Flemming Schultz er meget begejstret for det kommende arrangement:

- Hos Absolute Horses havde vi en aften, som bare gik op i en højere enhed. Det lyder måske lidt floskelagtigt, men vi følte at den aften faktisk var lidt magisk. Men jeg tror, vi kan matche den aften igen den 9. januar. Vi er ekstremt stolte over det panel, vi har fået sammensat. Med Jens Fredricson og Lars N. Pedersen, har vi to af nordens topryttere, som har uddannet utallige heste fra remonte til international Grand Prix-vindere.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Begge er de kendt for et helt unikt management, hvor de formår at holde den enkelte hest i topsporten i mange år. Landstræner Bo K. Møller fuldender panelet. Han er en helt unik person, som favner springsporten og –avlen. Bo er meget respekteret som træner, har uddannet et væld af unge springheste, har selv konkurreret på internationalt topniveau, og så er han medlem af Dansk Varmblods avlsledelse. Jeg tænker, at aftenen den 9. januar bliver et sandt bombardement af gode tips og et væld af faglige input.

Arrangementet henvender sig til alle med interesse i springhesten. Der er gratis entre og der kræves ingen medlemskab af Dansk Varmblod.

Aftenens arrangementssponsor er BROGAARDEN, der er en af Danmarks største udbydere af hestefoder. Gennem virksomhedens mange egne butikker tilbyder BROGAARDEN også en bred palette af udstyr og tilbehør.

Der er begrænsede pladser, så tilmelding er nødvendig. Du tilmelder dig på www.varmblod.dk under tilmelding.

Fakta
Om projektet Dansk Springhesteavl

Dansk springhesteavl er et fællesskab og en tænketank, hvor synergier og ideer skabes, udvikles og igangsættes.

Sigtet er indenfor få år at skabe Europas bedste fællesskab for avlere og brugere af springheste og generere et markant aktivitetsløft til gavn for hele industrien omkring springhesten. 

- Vi vil fremme avlen af springheste, der kan konkurrere på højeste internationale niveau, og understøtte alle funktioner, interesser og erhverv omkring springhesten. Vi tror på, at vi ved at samle alle kræfter kan løfte selv meget store ambitioner, og det er vores drivkraft, forklarer Flemming Schultz, som er talsmand for Springudvalget under Dansk Varmblod.

Det er meningen, at avlere, ryttere og personer med interesse og tilknytning til ridesporten, avlen eller serviceindustrien omkring springhesten indgår i arbejdsgrupper i hele landet. Deltagelse kræver ikke medlemskab og er gratis. Arbejdsgrupperne faciliteres primært af Dansk Varmblods regioner. 

Arbejdsgruppernes opgave er gennem dialog at drøfte, udvikle og beskrive idéer, der kan bidrage til et aktivitetsløft, uanset om dette måtte være regionalt eller landsdækkende. Arbejdsgrupperne må meget gerne igangsætte lokale og regionale aktiviteter.

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen