Forrygende afgørelse – publikum sad på nåle

13-10-2018 20:01

Britt Carlsen

Efter stildommerne havde sorteret i holdet af 5-årige springheste i finalen ved Dansk Ride Forbunds championat powered by PAVO, så blev det tid til en forrygende omspringning blandt otte ekvipager

Copyright Ridehesten.com
Martin Mose Knudsen og Lugranda.

Stildommerne satte tre ekvipager ligeplaceret med 8,4 points i spidsen af konkurrencen i finalen for 5-års hesten sponseret af Dansk Varmblod: Søren Møller Rohde og avlshingsten Cyrano Ask, Emilie Louise Weilsby og Stenbækgårds Mojito samt Kasper H. Hansen med avlshingsten Comme Il Faut Plus. Og i alt otte ekvipager mødtes i omspringningen, og der blev bare ikke givet ved dørene. Karen Møller Rohde lagde ud med Hait Ask e. Favorit Ask. Det var hurtigt, syntes man, men allerede den efterfølgende rytter, Søren Wind og Cliffhanger e. Cabachon (opdr. Steffen Sunesen), kappede nogle hundrededele af Karens tid, men så kom Karen Møller Rohde på banen igen, og hun havde fundet vejen i den første gennemridning, og på Kalissi Ask e. Chacco-Blue (opdr. Birgith Larsen) lagde hun ud i et højt tempo, som hun formåede at holde banen igennem. Da hun vendte mod den sidste forhindring med Kalissi Ask i højt tempo råbte hun: Kom nu! og Kalissi kvitterede ved at lette med stor afstand til oxeren og så sejlede de fejlfrit i mål i tiden 30,75 sekunder. 

Det så ud til at være umuligt at slå, men Martin Mose Knudsen ville det anderledes på Lugranda e. Luganer (opdr. Lena Brohus). Den hvide hoppe er praktisk, forsigtig, og så var hun med Martin hele vejen rundt. En lille anholdning før en lodret og til den sidste kostede nogle hundrededele sekunder, men det betød ingenting – Martin og Lugranda havde tid i overskud, da de passerede målstregen i 30,43 sekunder. 

Søren Møller Rohde var parat til at forsvare familiens ære med avlshingsten Cyrano Ask e. Ci Ci Senjor Ask, og det så meget hurtigt ud, for den store hingst galoperer jordvindende, men han kom ind på tredjepladsen 0,05 sekunder efter sin hustru.

Kathrine Brohus, datter af den registrerede opdrætter Lena Brohus, har selv redet Lugranda's mor Rankegårds Grandessa e. Laurenz i internationale konkurrencer, og som man kan høre i dette web videoklip, så er hun forståelig stolt af sin dejlige hoppe. 

Se resultatet HER

Læs meget mere om championatsfinalerne i magasinet Ridehesten.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner