Klistermærker mod trailertyve

21-10-2014 07:32

Horse and Hound beretter, at man i England pt. afprøver et nyt initiativ, der skal forsøge at dæmme op for tyverier af hestetrailer og transportere – alt sammen ved hjælp af klistermærker

Copyright Ridehesten.com
Screenshot: horseandhound.co.uk

Politiet i Lincolnshire vil sætte ’Stop me’-klistermærker på hestetrailere og hestetransportere, for at opmuntre politiet til at stoppe køretøjer med hestetrailere eller hestetransportere, hvis de ses på vejene om natten.

Klistermærkerne er klistret godt fast på traileren eller transporteren og siger ’POLICE, 11pm-5am, STOP ME’.

- Hvis køretøjet er på vejen mellem de tidspunkter (23-05, red.), så stopper vi det og tjekker førerens informationer, fortæller Gill Finn fra politiet i Lincolnshire til Horse and Hound.

Initiativet er pt. på forsøgsbasis, hvor de første 500 klistermærker sættes gratis på, og herefter vil de koste fire pund for to.

Man har valgt at igangsætte initiativet efter en kraftig stigning i antallet af tyverier af hestetrailere og hestetransportere i området.

- Klistermærkerne er designede sådan, at når først de er sat på, er det faktisk umuligt af fjerne dem igen, med mindre de skrabes af, hvilket vil være et omfattende arbejde. Ikke noget en potentiel tyv vil vælge at gøre i forbindelse med tyveriet. Det er vores mål at igangsætte initiativet henover de kommende måneder.

Kilde: Horse and Hound

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen