Kærlig julehilsen (Video)

18-12-2015 10:12

Man har så ofte hørt og læst, at samvær med dyr gør noget helt særligt for de fleste mennesker. De demente beboere på Plejehjemmet Skovbo, var så heldige at få en af de sødeste julehilsner på besøg - også selvom det krævede en tur i elevator at komme op til deres afdeling 

Copyright Ridehesten.com
Shutterstock

Den søde lille pony Rocko fra Esbjerg og Omegns Rideklub var forbi Plejehjemmet Skovbos afdeling for demensramte. Sammen med rideklubbens hestepasser Elise Jensen var lille Rocko på kun 85 cm rigtig kommet til byen, dagens store udfordring var turen med elevatoren op til plejehjemmet, der ligger på 2. sal. 

De 20 beboere på Skovbo havde set frem til den særlige julehilsen, og Rocko kom da også uden for meget bøvl med ind i elevatoren og med op til afdelingen, hvor et lækkert kaffebord ventede ham. Her fik han sig både en masse kærlige klap og et par boller med smør. 

- Dyr er gode for de demente. Ofte kan de tabe noget af evnen til omsorg for andre mennesker, men med dyr kan de nemmere udtrykke deres glæde og vise deres omsorg, sagde Martha Jensen, som er teamleder på Skovbo.

Se her klippet fra TV Syd, læs artiklen fra TV Syd og Jyske Vestkysten.

Kilde: TV Syd.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen