Jovian bedst i Grand Prix Special

05-05-2023 15:39

Annika Knudsen Lorentsen

Igen i dag lykkedes det Andreas Helgstrand at sikre sig en sejr ved Aalborg Dressage Event i sadlen på Jovian. Denne gang i Grand Prix Special, hvor ekvipagen opnåede imponerende 76,262 procent

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand med Jovian. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Aalborg Dressage Event er i fuld gang og her over middag fortsætte stævnet med Grand Prix Special, hvor der var otte spændende ekvipager til start. 

I alt var fem af ekvipagerne danske, men to svenske ryttere og en spansk rytter var til start. Sidstnævnte er dog bosat i Danmark og rider for Blue Hors. 

Sejren gik til en af de danske ekvipager, som sikrede deres anden sejr ved det internationale stævne. Her red Andreas Helgstrand den 9-årige hingst Jovian e. Apache/Tango med stor kvalitet og kun enkelte fejl rundt i dagens program. 

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand med Jovian. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Ekvipagens højdepunkt var klart deres frie trav, hvor de alene indkasserede de seks af i alt 11 9-taller, som klassens fem dommere belønnede ekvipagen med i dag. I alt opnåede de 76,262 procent, og tog en sikker sejr i dagens 3-stjernede Grand Prix Special. 

Både anden- og tredjepladsen i klassen blev ligeledes besat af danske ekvipager, som leverede flotte præstationer. Næstbedste resultat stod Anne Marie Hosbond med Scarlett e. San Amour I/ Comics for. Sammen opnåede de 69,596 procent, og opnåede blandt andet 8-taller for changementerne undervejs i programmet. 

Copyright Ridehesten.com
Anne Marie Hosbond med Scarlett 712. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

På tredjepladsen blev det Joachim Thomsen, der red den 11-årige Vichy Pax e. Vivaldi (opdr. Stutteri Pax v/Korrit Axel og Thomas Pensbo). Denne ekvipage opnåede i dag 68,042 procent. 

Stævnet fortsætter i dag med en klasse for ungryttere og for pony, førstnævnte er allerede i fuld gang. I morgen er der flere klasser for de unge ryttere på programmet, ligesom dagen byder på Grand Prix Freestyle. Søndag slutter med yderligere tre internationale klasser for unge ryttere. 

Copyright Ridehesten.com
Joachim Thomsen med Vichy Pax. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard

Start- og resultatlister fra stævnet. 

Resultat fra Grand Prix Special.

Ridehestens fotograf er til stede ved, og billederne vil hurtigst muligt komme online her på ridehesten.com.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen