– Jeg holdt tungen lige i munden!

19-10-2024 11:33

VIDEO: Tre danske ryttere gjorde det særdeles godt i U25-turneringen Lövsta Future Challenge ved World Cup-stævnet i Herning, hvor gårsdagens vinder Sophia Ludvigsen også tog sejren i lørdagens kür

Cecilie Dybro Jensen og Zagori. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

CDI-stævnet World Cup Herning startede i morges med U25-rytternes Lövsta Future Challenge Kür, hvor startfeltet på otte unge ryttere inkluderes tre danske, som alle blev placeret blandt de fem bedste.

Blot 19-årige Sophia Boje Obel Jørgensen har deltaget i turneringen med familiens hjemmeavlede, 12-årige DV-hoppe Foldagers Chablis e. Blue Hors Romanov/ Idocus (opdr. Mette Frederiksen) og har leveret to stabile præstationer. Hun sluttede i dag på femtepladsen med 72,700% lige efter landsmand Cecilie Dybro Jensen, der med den 9-årige vallak Zagori e. Blue Hors Zack/ Sir Donnerhall II OLD, som hun selv har uddannet,  opnåede 73,045% og blev klassens nr. 4.

Sophia Boje Obel Jørgensen og Foldagers Chablis. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
Om Lövsta Future Challenge

Lövsta Future Challenge International Dressage Tour er en turnering for U25-dressurryttere, som giver dem mulighed for at konkurrere i de samme prestigefyldte arenaer som FEI Dressage World Cup™. Missionen er at give morgendagens stjerner den bedst mulige platform til at udvikle sig mod internationalt seniorniveau.

Ved hvert stævne deltager mellem 8-9 ryttere, og værtslandende Sverige, Danmark og Holland har mindst to deltagere hver. Alle nationer er inviteret til at ansøge om de to resterende pladser.

For sæsonen 2024/2025 vil Lövsta Future Challenge blive afholdt under:

• World Cup Herning 18-20 oktober 2024
  • Jumping Amsterdam 23-26 januar 2025
  • Gothenburg Horse Show 19-23 februar 2025
Fold up

Præcist som i går tog 21-årige Sophia Ludvigsen med den 10-årige vallak Blue Hors Quintana e. Quantensprung/ Desperados sejren, og dermed lykkedes det rytteren at vinde Küren på hjemmebane for første gang. Hun blev nummer to sidste år og har i det hele taget haft et forrygende år med Quintana med sejre i både Lövsta Future Challenge, DM og EM.

– Jeg er heldigvis god til at lukke af, når jeg rider program, så jeg kan holde fokus, men det er fantastisk at kunne ride her i Boxen, og jeg lagde også mærke til, at der var flere publikummer i dag, fortæller Sophia.

Hun red til kürmusik, som egentligt var hendes EM-kür, men sidenhen er blevet redigeret, så hun skulle i dag holde tungen lige i munden. Hør her, hvad hun fortæller:

I toppen af feltet blandede sig også en hollandsk og en tysk ekvipage. Tyske Elisabeth von Wulffen besatte igen i dag tredjepladsen med Triple A e. Totilas/ De Niro, mens der kom en ny hollænder ind på andenpladsen, eftersom gårsdagens nr. 2, hollandske Quinty Vossers kom helt udenfor placeringer. I dag blev andet bedste kürresultat opnået af hendes landsmand Milou Dees med den 14-årige Francesco e. Florencio/ Krack C med 75,255%.