”Jeg har altid drømt om at ride i Herning”

04-03-2013 06:33

Maja Golles

Hovedparten af de ryttere, der er til start ved unghestechampionatet i Herning, lever af at ride og træne heste – men hvert år er der få amatørryttere med i feltet, og i 2013 er en af disse ryttere 31-årige Anne-Marie Lindberg Johansen, der siden hun var ponyrytter, har drømt om at ride i Herning

Copyright Ridehesten.com
Anne-Marie Lindberg Johansen ejer ikke selv den 5-årige Kia V, som hun skal ride i Herning, men det gør ikke hendes begejstring for hoppen mindre: – Det er bare en helt særlig hest, siger Anne-Marie.

– Det er ikke første gang, jeg har kvalificeret en hest til unghestechampionatet i Herning, men det er første gang, at jeg selv skal ride der, og det er virkelig noget, jeg har drømt om, siden jeg var helt lille. Sådan lyder det fra Anne-Marie Lindberg Johansen, da hun fortæller Ridehesten om, hvordan hun har det med at skulle være amatørrytter blandt alle de professionelle ryttere i Herning. Og på spørgsmålet om, hvordan det kan være, at det at ride i Herning er så specielt, forklarer hun:

– Herning er jo Herning! Jeg er kommet der siden, jeg var en lille ponypige, og jeg har også været med som hestepasser flere gange. Jeg har set alle toprytterne, tophestene og hingstene, og nu skal jeg pludselig selv ride sammen med dem – det er da bare helt vildt! At Anne-Marie så samtidig er en af de få ryttere, der har kvalificeret en hoppe, der har gået med føl i 2012 – det gør ikke bedriften mindre.

Læs en rytterprofil af Anne-Marie Lindberg Johansen i magasinet Ridehestens dugfriske martsnummer!

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner