– Jeg håber, de vil holde det igen

27-08-2022 22:17

Trine Askjær-Jørgensen

Lars Trier Kjøller, der har startet Grand Prix ved det internationale stævne i Hjallerup Rideklub i dag, fortæller her lidt om starterne med hans egen hest, og hvordan han synes, stævnet har været at deltage i

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hjallerup Rideklub er i år, for første gang nogensinde, gået i luften med et internationalt springstævne. Arrangørerne bag er ikke en privat stævnearrangør, som man ofte ser det, men i stedet en rideklub.

I starten så det sløjt ud med tilmeldinger til det internationale springstævne, men efter lidt økonomisk støtte, og flere tilmeldinger blev stævnet endelig en realitet.

På lørdagens program var blandt andet en U25-klasse, CSI2* Small Tour, unghesteklasser i højderne 120, 130 og 140 cm, og her til aften en 2-stjernet Grand Prix, der blev redet over to runder i højden 140 cm.

Vinderen af klassen blev Fredrik B. Seim fra Norge med hesten Quevara van de Vlierbeek Z e. Quintus/ Omar, men ud af de i alt 12 placerede i klassen var hele otte danske ryttere.

På andenpladsen kom Daniel Hald Cassøe med Five Star General EW e. Favorit Ask, der red fejlfrit i både første og anden runde i tiderne 69,02 og 45,43 sek. 

Tredjepladsen indtog Lars Trier Kjøller med den kun 8-årige vallak Dinapo e. Dicapo/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Peder Frederiksen) efter to fejlfrie runder i tiderne 69,00 sek. og 47,78 sek.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Det er faktisk første stævne, vi rider, i tre måneder, fordi vi har holdt en lidt lang stævnepause. Så han var lidt rusten den første dag, men han kom hurtigt efter det og blev 7'er i går og så 3'er i dag. Han sprang helt fantastisk i dag, og vi rider os ind på en tredjeplads efter første runde og holder så den placering efter anden runde. Han er kun 8 år gammel og også en virkelig stor hest, så at han kan gå ind og gøre det, er jeg supergodt tilfreds med, fortæller Lars, der købte Dinapo som føl på auktion i Hammelev og tilmed tidligere har redet vallakkens storesøster.

Om stævnet siger Lars:

– De har virkelig gjort en indsats med stævnet, og jeg er glad for, at de gennemførte og lykkedes med at holde det. Jeg håber, de vil holde det igen til næste år. Det er et superfint sted. Der er god plads, og bunden er supergod. Alle er venlige og prøver på at efterkomme alt, hvad vi beder om. Det har virkelig været dejligt at ride deroppe. Derudover vil jeg også gerne rose Rasmus Rise, som har bygget nogle virkelig gode baner – efter min mening er han bestået.

A-banedesigner i springning under DRF, Rasmus Rise, har nemlig designet banerne ved stævnet med international banedesigner, Bo Bak Andersen, som assisterende banedesigner.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Rasmus Rise. Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen