Christine Krogh Frausing
Skribent
Ved årsskiftet forlod Kimi Nielsen sin stilling som elitesportschef, efter at have været ansat ved DRF i flere stillinger. Fra 2008 til 2017 var hun først holdleder og bagefter Elite- og talentchef for dressur. I 2020 samlede hun så tøjlerne op igen, hvor hun agerede elitesportschef for dressur, spring og military. Ved årsskiftet besluttede hun dog, at hun nu skulle nyde sit otium, og deraf udsprang ideen om et nyt elite-setup hos DRF.
Det fik nemlig ledelsen i Dansk Ride Forbund til at overveje, om eliteafdelingen kunne skrues anderledes sammen, og konklusionen blev, at ansættelsen af to nye elitesportschefer vil kunne optimere talent- og elitearbejdet yderligere og dermed sikre de bedst mulige rammer og vilkår for elitesatsningerne frem mod OL i 2024.
– I starten af november blev de to stillinger slået op, og nu kan vi altså præsentere Anne-Mette Binder og Janni Thermann, som vores nye elitesportschefer. De er begge velkendte og respekterede profiler inden for ridesporten, og vi er ovenud begejstrede for, at de har takket ja til at hjælpe os med at tegne eliteafdelingen 2.0., fortalte direktør i Dansk Ride Forbund Morten Schram Rodtwitt, tilbage i start af december måned
DRF vælger at stoppe samarbejdet med Janni Thermann
Efter 8 måneder med det nye elite-setup, hvor Janni Thermann har ageret elitesportschef for spring og military, imens Anne-Mette Binder har ageret elitesportschef for dressur, vælger man nu at stoppe samarbejdet med Janni Thermann.
– Fra forbundets side har vi skarpt fokus på talent- og elitearbejdet i springningen, samtidig med at vi arbejder på at skabe et nyt grundlag for talentudviklingen i military. Med henblik på at styrke dette arbejde, er vi blevet enige med Janni om, at der er behov for at tilføre nye kompetencer for at løfte opgaverne bedst muligt, og derfor er vi blevet enige om at stoppe samarbejdet, fortæller DRF’s direktør Morten Schram Rodtwitt i en pressemeddelelse.
Hvad skal der ske nu?
Med to år til OL i Paris, er kvalifikationsstævnerne allerede i fuld gang, og rytterne bliver derfor nødt til at være i topform, for at sikre sig kvalifikation til OL.
Det danske dressurlandshold sikrede sig allerede kvalifikation til OL ved VM i Herning, imens springlandsholdet desværre må se videre frem, da da ikke endte i top 5 i holdkonkurrencen, der er kravet for kvalifikation. Der er dog en mulighed igen ved EM i 2023, hvor de tre bedste nationer, som ikke allerede er kvalificeret, vil opnå OL-kvalifikation. Foruden muligheden for kvalifikation ved EM, er der for europæiske hold mulighed at opnå kvalifikation ved Nations Cup-finalerne i 2022 og 2023.
" Næste skridt er nu, at stillingen som Elitesportschef for springning og military bliver slået op, således rollen forhåbentlig kan besættes inden for kort tid ", skriver Dansk Ride Forbund i deres pressemeddelelse.