IYB - fuld fokus på eksteriør

05-07-2024 18:36

Hvordan vurderer man hestens bygning? Det fik deltagerne ved WBFSH International Young Breeders World Championships mulighed for at give et bud på i dag

Copyright Ridehesten.com
VM for ungavlere er i fuld gang på Stutteri Ask. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den store springbane på Stutteri Ask blev taget i brug i dag ved VM for ungavlere, hvor deltagerne (junior og senior) blev testet i deres færdigheder til at vurdere hestenes eksteriør (bygning). 

Dommerne Christina Olsson (SWE), Mathias A. Werner (TRAK) og Vicky Nortvig (DWB) var dommere i dagens eksteriørbedømmelse. Bedømmelsen indgår i mesterskabets samlede resultat. I praksis bedømte de tre dommere, sammen, to testheste, hvorefter de gav en beskrivelse af deres bedømmelse og karakterer for åben mikrofon. Herefter blev deltagerne fordelt i grupper rundt om mønstringsbanen, hvorefter de blev præsenteret for fire forskellige heste. Hestene blev stillet op og mønstret i skridt og trav.

Deltagernes bedømmelser blev derefter indsamlet og sammenlignet med dommerens bedømmelse af de samme heste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Lige nu bliver der regnet på resultaterne, men deltagere og holdledere får ikke informationer om resultaterne før ved præmieceremonien lørdag aften. Så spændingen er i høj grad bevaret her på Stutteri Ask forud for morgendagens bedømmelser.

I dag har seniordeltagerne været til bedømmelse i mønstring, en opgave juniorerne skal løse lørdag efter løsspringningen som åbner lørdagens bedømmelser fra kl. 7.30. Hestene i mønstringskonkurrencen har opført sig eksemplarisk, men ude på springbanen, hvor blæsten gik frisk over banen, var der noget mere ”musik” i de unge heste. Heldigvis var der erfarne mønstrere som havde et godt tag i tøjlerne på hestene, så deltagerne fik mulighed for at give deres bedømmelse af hestenes ekstriør.

Copyright Ridehesten.com
Viktor Hjortshøj Kristensen under mønstring af Comme Ci Ask. Foto: Ridehesten.com/Britt Carlsen

/Dansk Varmblod

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen