ISES-konference: Hestevelfærd 150 år efter Caprilli

18-08-2018 10:59

Hestevelfærd står øverst på programmet, når verdens førende hesteforskere, studerende og praktikere den 21. september samles til den 14. årlige konference International Society for Equitation Science (ISES) i Rom for at drøfte, hvordan vi bedst tager vare på  vores hestes velbefindende

Copyright Ridehesten.com
Nyheden fortsætter efter annoncen

Årets tema ”Equine Welfare” handler først og fremmest om hestevelfærd: god træning, god fodring, gode staldforhold, god mental tilstand, god sundhed og god opførsel er de hovedemner, som vil blive behandlet af forskere med speciale i heste. De vil hver især præsentere deres seneste forskningsresultater i et tætpakket program med forelæsninger,  præsentationer og  workshops, samt flere praktiske demonstrationer.

Hvad er god hestevelfærd?
Hvad udgør god velfærd for hesten? Dette emne er genstand for stor debat inden for hesteverdenen, både på forskningsplan og i de daglige diskussioner. Ofte er debatten baseret på en personlig holdning, snarere end videnskabelig forskning.  Equitation Science - videnskab om heste, giver os mulighed for objektivt at vurdere hestens velfærd i alle aspekter af dens liv.

Mød verdens førende forskerne inden for hestevelfærd
Hvert år har ISES-konferencen introduceret banebrydende forskning til et kritisk publikum. Det er en enestående mulighed for deltagerne at dele informationer, holde sig ajour med den nyeste forskning fra hele verden, og diskutere præsentationerne direkte med forfatterne.

I år vil en lang række oplæg blive præsenteret af verdensberømte foredragsholdere for at repræsentere flere sider af konferencetemaet. Hvert plenarmøde understøttes af en række kortere præsentationer, der er blevet omhyggeligt udvalgt til at repræsentere hvert af de enkelte temaer. De mundtlige præsentationer blive afholdt af forskere specialiseret netop inden for hestevelfærd, som vil introducere og diskutere deres seneste forskning.

God uddannelse af hesten
Temaet ”God uddannelse” vil den danske præsident for ISES, Lektor Janne Winther Christensen åbne med et plenarmøde om stressens rolle i forbindelse indlæring hos heste, og hun vil give os en bredere forståelse for, hvordan vi kan finde bedre og mere effektive måder at træne på vores heste på.

God Sundhed for heste
I forbindelse med temaet ”God sundhed” vil dr. Martine Hausberger, forskningsdirektør ved det franske nationale forskningscenter, diskutere hvordan en hests adfærd og kropsholdning kan give os oplysninger om hestens arbejde og helbredstilstanden af hestens ryg. 

Indenfor sundhedsområdet vil dr. Sue McDonnell,  professor og leder af ” Equine Behavior Programmet” ved University of Pennsylvania, give sit indblik i, hvordan man kan se, om ændringer i hestens adfærd eller ydeevne er adfærdsmæssige, smerterelaterede eller begge. Det er vigtig viden for at forstå, hvordan vi påvirker hesten.

Hestens følelser
Studiet af følelser hos dyr, er et område med stigende interesse for dyreadfærd og velfærdforskere. I år er det dr. Elisabetta Palagi, fra universitetet i Pisa, der vil fortælle om sine undersøgelser af de stærke følelsesmæssige forbindelser der eksisterer hos heste, og som danner grundlaget for hestenes sociale liv.

Nyheden fortsætter efter annoncen

God fodring af heste
Temaet ”God fodring” præsenteres af professor Pat Harris som er leder af Waltham Equine Studies Group. Pat Harris vil diskutere, hvordan du objektivt vurderer, om din hest eller pony er overvægtig, og om du skal være bekymret, hvis den er.

Vurdering af hestens velfærd
Afslutningen af det videnskabelige program bliver et oplæg, der ser på, hvordan man vurderer hestevelfærd. Emanuela Valle - Universitetsassistent ved Torino Universitet, Donatella Loni - Dr. Barbara Padalino Assistent Professor ved University of Bari og Hong Kong og Michela Minero - Lektor ved Universitetet i Milano vil på et plenarmøde præsentere en forelæsning om de fire velværdsprincipper udarbejdet af AWIN -  Animal Welfare Indicators. Et redskab, som hjælper med  retningslinjer til, hvordan man kan evaluere velfærden hos heste.

Caprilli for hestevelfærd
Temaet for i år: ”Hestens Velfærd” passer godt sammen med 150-årsdagen for Federico Caprilli's fødsel . Caprilli var kaptajn for det Italienske kavaleri, og hans banebrydende teknikker revolutionerede den måde, hvorpå heste dengang blev uddannet og redet. Caprilli var en pioner inden for hestevelfærd, og mange af hans tanker omkring heste er i overensstemmelse med grundprincipperne for ISES. Konferencen bliver afholdt i det smukke militærakademi Lanceri di Montebello i Rom, hvor Caprilli oprindeligt arbejdede.

Udveksling af ideer og arbejde inden hestevelfærd
Konferencen er åben for alle hesteinteresserede, og den er en unik platform for udveksling af ideer, resultater og samarbejde. Uanset hvilket område, du er interesseret i, vil den rigdom af forskning, der skal præsenteres på ISES ROM-konferencen i 2018, uden tvivl være tankevækkende.

Billetter er nu til salg og vil være tilgængelige, indtil konferencen starter 21. september. Billetter er tilgængelige til nedsat pris til ISES-medlemmer.

For mere information om programmet, oplægsholdere, placering, indkvartering og turistinformation, besøg konferencens hjemmeside.

Se et detaljeret program dag for dag.

Kilde: pressemeddelelse fra ISES

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen