International springsport i fokus

05-03-2024 19:41

Anna Pørtner

Spændingen stiger for springinteresserede, som med spænding afventer det internationale springstævne ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning, der står for døren

Copyright Ridehesten.com
Her ses Rolf-Göran Bengtsson og Lyjanair på vej til sejr sidste år i Herning. Foto: Ridehesten.com/Juliemaja Søndergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

Fra den 6. til den 10. marts vil Dansk Varmblods Hingstekåring være centrum for en sand fest for hesteentusiaster og professionelle ryttere fra hele verden. Spring ryttere fra flere forskellige lande har rejst langvejsfra for at konkurrere ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning. Udover de nordiske lande er lande som Belgien, Holland, Litauen og endda Brasilien repræsenteret i Herning den kommende uge.

Unge talenter og rutinerede ryttere til start
Med en imponerende række af springklasser planlagt til både unge talenter som Cecilie Kjær med hendes fem heste til start i henholdsvis CSI1*, CSI3*, CSIU25 og CSIYH1*, og rutinerede ryttere som sidste års testrytter af de unge 5-års springheste i Dansk Hesteforsikrings Unghestechampionat, Rolf-Göran Bengtsson, der ligeledes har fem heste til start i CSI1*, CSI3* og CSIYH1*, er der noget for enhver smag.

Alle niveauer inkluderet 
Udover international springning er der igen i år KRAFFT Tour Of Amateurs, hvor 25 ikke-professionelle springryttere siden 2019 har fået adgang til at ride i Herning. KRAFFT Tour er en konkurrence for amatørryttere, hvor man ved Danish Christmas Show Warm Up i november/december kan kvalificere sig til at ride ved det eftertragtede Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Unge talenter i CSI3*
I CSI3* er der i alt 292 ekvipager til start, og tager man et kig på masterlisten, vil man hurtigt opdage alt fra helt unge talenter til mere erfarne ryttere. Blandt deltagerne finder man for eksempel 13-årige Palma Sophie Gry Jansson-Christensen, der er til start med sine to heste, Lyndon e. Numero Uno/ Silvio og Crazy e. Complete/ Indoctro (opdr. Rc Horses Aps), samt 14-årige Holger Haastrup Kristensen, der er til start med Quibus Secondo J e. Quidam de Revel/ Come ON.

Spænding til det sidste
Publikum kan se frem til konkurrencer fyldt med spænding helt indtil søndag. Der vil være masser af muligheder for både at se de dygtige, erfarne ryttere, der kæmper om topplaceringer i lørdagens helt store Stutteri Ask Grand Prix CSI3* Big Tour LR, der går i 150 cm i Jyske Bank Boxen, samt de ryttere, der er med til Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning for første gang og rider om titlen som vinder af KRAFFT Tour of Amateurs finalen, der går i 120 cm i Krafft Arena M, og dermed en plads ved Falsterbo Horse Show 2024.

I alt er der hele 589 ekvipager til start i springkonkurrencerne, som du her kan se masterlisterne samt tidsplanerne til. Husk, at tidsplanerne ikke er endegyldige endnu, så hold dig opdateret, da der kan ske ændringer.

Billetsalg til Dansk Varmblods Hingstekåring.

Copyright Ridehesten.com
I Krafft Tour of Amateurs var Paya Kruse Kappel og Castelino van Westleven succesfulde sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen