Ungrytterne sikrer andenplads ved Nations Cup Youth

16-09-2024 18:37

I den forgangne uge har 29 unge springryttere været til start i Lier, Belgien, hvor Nations Cup Youth finalen har været afholdt. I lørdags red de danske ungryttere en suveræn andenplads hjem

Copyright Ridehesten.com
Det danske ungrytterhold sikrede sig en andenplads i Nations Cup Youth Challenge Cup i lørdags. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

29 unge springryttere fordelt på både pony-, children, junior- og ungryttere har i den forgangne uge pakket deres heste og ponyer i lastbilerne og draget mod Lier i Belgien. Her har en stor del af dem redet Nations Cup Youth finale, mens andre har redet flere internationale klasser. De danske ryttere har endnu en gang vist, at de er i topform med flere flotte placeringer. Blandt andet har childrenholdet redet flere flotte præstationer, mens unge Holger Hastrup Kristensen kom tilbage på stævnebanerne efter en ulykke med en sejr. 

I lørdags gjaldt det Nations Cup Youth challenge cup for det danske ungrytter-hold. Her var fire stærke ekvipager til start i den 145 cm høje klasse for at kæmpe om en podieplads. Første danske ekvipage på banen var Rosemarie Heering og Ambition Gold e. Arpeggio/ Carry-Gold. Parret havde lidt udfordringer først på banen, der desværre resulterede i 12 fejl.

Copyright Ridehesten.com
Rosemarie Heering og Ambition Gold. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Efter seks ekvipager havde været på banen, var det tid til at sende næste dansker ind. Denne gang var det Jacob Theodor SchmidtCommarron Z e. Comme IL Faut 5/ Coronado 3. Parret leverede en suveræn runde, men desværre røg der en enkelt bom først på banen. Efter de to første ryttere havde været på banen, havde Danmark altså 20 fejl samlet. 

Copyright Ridehesten.com
Jacob Theodor Schmidt på Commarron Z. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Næste danske ekvipager, der skulle prøve kræfter på den udfordrende bane var Victoria Sophia Hjorth-Madsen og Catwalk V e. Cosmeo/ Heartbeat. Også de leverede en flot runde, men desværre røg der to bomme rundt på banen. Nu var det op til holdets sidste rytter, hvilken placering det danske hold skulle have med hjem.

Copyright Ridehesten.com
Victoria Sophia Hjorth-Madsen og Catwalk V. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.

Med et stort pres på sine skuldre red Cecilie Kjær og hjemmeavlede U Amon Z e. Uriko/ Darco på banen. Parret gjorde lige præcis, hvad de skulle. De red nemlig en suveræn fejlfri runde, hvilket lagde Danmark i en god position. Nu skulle de sidste to ryttere tilbage i klassen bare ride med mere end 0 fejl, så så det lyst ud for Danmark. 

Copyright Ridehesten.com
Cecilie Kjær og hjemmeavlede U Amon Z. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Heldet var med det danske hold, og da konkurrencen var slut, kunne de altså stille sig på podiet med en sølvmedalje om halsen. Det danske ungrytter-hold havde med de flotte ridt redet sig til en andenplads med landstræner Bo K. Møller i spidsen for holdet. Med fire ekvipager på holdet, var det muligt at fjerne holdets dårligste resultat, og derfor endte danskerne på i alt 12 fejl, med kun én enkelt fejl foran tredjepladsen, der blev besat af svenskerne med 13 fejl. Det vindende hold blev hollænderne, der efter fire suveræne præstationer endte med 8 fejl. 

Se start- og resultatlister for stævnet her. 

Copyright Ridehesten.com
Det danske ungrytterhold med landstræner, Bo K. Møller til højre. Foto: Privat.
Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen