Ingmar De Vos ny formand for FEI

15-12-2014 06:47

Søndag har det internationale rideforbund FEI fået ny formand, og det blev belgieren Ingmar De Vos (FEIs nu forhenværende generalsekretær), der de næste fire år skal varetage formandsskabet

Dansk Ride Forbunds formand Ulf Helgstrand var også kandidat til formandsposten i FEI, men Helgstrand valgte at trække sit kandidatur umiddelbart inden søndagens afstemning. Formandsvalget blev afgjort på FEIs generalforsamling i Baku i Aserbajdsjan. Her blev Ulf også genvalgt som vicepræsident i FEIs gruppe II.

Sikker sejr til De Vos 
Fire kandidater kandiderede til formandsposten, da afstemningen blev sat i gang søndag den 14. december, og formanden skulle vælges med minimum 2/3 flertal. Det blev ikke nødvendigt med flere valgrunder, da belgiske Ingmar De Vos fik hele 98 stemmer mod 21 til franske Pierre Durand og seks til både Pierre Genecand fra Schweiz og John McEwen fra Storbritannien. Kandidaterne (inkl. Ulf) præsenterede deres manifester lørdag, mens selve formandsvalget blev afgjort søndag formiddag (dansk tid). Ulf Helgstrand er tilfreds med valget af den nye formand.

”Jeg har fået meget ros for min præsentation, som mange betegner som den bedste, hvilket har givet masser af fokus på Danmarks mærkesager. Jeg trak mig til manges forundring umiddelbart før valget, og Ingmar vandt en sikker sejr i første runde, hvilket også var målet, for FEI står bedst med en stærk samlende formand. Jeg har kendt og arbejdet tæt sammen med Ingmar gennem mange år, og jeg har stor tiltro til, at han vil blive en god formand – både set med internationale og danske øjne. Alt i alt har generalforsamlingen været en stor succes med meget ros og kredit til Danmark. Nu glæder jeg mig til at komme hjem og fortsætte arbejdet med vores mange spændende projekter som eks. Ambition 2020”, siger Ulf Helgstrand fra Baku. 

Valget til formand betyder, at Ingmar De Vos fratræder som generalsekretær i FEI. Han afløser HKH Prinsesse Haya af Jordan, der har siddet 8 år på posten. Ulf Helgstrand rejste til Baku tirsdag, og inden afrejse udtalte han følgende:

”Det er selvfølgelig et stort skulderklap, når man bliver opfordret til at stille op til sådan en post. Men før jeg sagde ja, var det vigtigt, at jeg fik vished om, at jeg kan fortsætte mit engagement i Dansk Ride Forbund, selvom jeg bliver valgt. I sidste ende, er det jo i den enkelte klub og på den enkelte hesteryg, at sporten skabes, og jeg tror ikke på, at jeg kan engagere mig succesfuldt internationalt, hvis jeg ikke er engageret nationalt. Der er dog sket meget, siden jeg meldte mit kandidatur. Dengang var vi to kandidater, men nu er vi fem, og der er mange politiske brikker, der skal falde på plads, før FEI har en ny præsident. Jeg glæder mig til at komme til Aserbajdsjan, hvor jeg vil bruge mit kandidatur og mine visioner til at bidrage til, at den internationale ridesport får den bedst mulige leder”. 

Kilde: DRF.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner