Ulf Helgstrand takker af som karkirurgisk overlæge

18-02-2017 13:26

Sophie Dahl Hedegaard

Formand for Dansk Rideforbund, Ulf Helgstrand, har sagt sit job op som karkirurgisk overlæge på Rigshospitalet. Den nye Sundhedsplatform er en tidsrøver, der ifølge Ulf Helgstrand gør det svært at passe sit job ordentligt

Copyright Ridehesten.com
Formand for Dansk Rideforbund, Ulf Helgstrand, har fratrådt sin stilling som karkirurgisk overlæge på Rigshospitalet.
Nyheden fortsætter efter annoncen

På Rigshospitalet og andre sygehuse rundt om i landet har man indført en ny it-platform. Den store omvæltning ligger i, at det nu er lægerne, der har ansvaret for at få skrevet journalerne ind i systemet.

– Jeg sidder stort set med ryggen til patienterne under hele konsultationen, fordi jeg skal kigge ned i computere, udtaler Ulf Helgstrand i forbindelse med sin fratrædelse.

Ulf Helgstrand er ikke den eneste, der har været utilfreds med den store it-platform. Flere læger og sygeplejersker har tidligere haft kritik. Det er blevet betydeligt sværere for dem at få deres dagligdag på arbejdet til at hænge sammen.

Region Hovedstaden har med hensyn til implementeringen af it-platformen og Ulf Helgstrands opsigelse, udtalt sig i en mail til Dr.dk:

Nyheden fortsætter efter annoncen

- Vi får tidstro og helt præcise data i patientjournalerne, fordi data ikke først skal dikteres og renskrives af en sekretær med risiko for misforståelser.

Men ifølge Ulf Helgstrand er det primære problem netop, at lægerne nu har ansvaret for at skrive journalerne:

– Sundhedsplatformen er en tidsrøver. Jeg føler ikke, at jeg længere er i stand til at give den vejledning og behandling, som jeg mener, at patienterne har krav på, udtaler Ulf Helgstrand.

/Dr.dk

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen