Infrarødt lys som heler, forebygger og giver velvære

02-06-2022 10:02

Trine Askjær-Jørgensen

Peter Aaløse står med sit firma LumenLight bag en serie af produkter, som ved hjælp af infrarødt lys accelerer den normale heling og genopbygning af væv hos heste, mennesker, hunde osv.

Copyright Ridehesten.com
Caddy 60W infrarød pad kan vha. velcrobånd placeres næste alle steder, man ønsker. Foto: LumenLight Horse
Nyheden fortsætter efter annoncen

Danske Peter Aaløse har med udgangspunkt i sin virksomhed Lumen Light, der laver LED-belysning til indendørs og udendørs brug, udviklet en serie af produkter til heste.

– Ideen til Lumen Light Horse-produkterne opstod, da min hustru og jeg stod med en unghest, som desværre havde fået beskadiget nogle nerver i hals og ryg pga. en sadel, der ikke passede den. Jeg gennemsøgte markedet for produkter til behandling, men synes ikke jeg kunne finde noget, der levede op til vores ønsker og krav. Så med baggrund i mit belysningsfirma besluttede jeg mig for at få produceret en produkt-serie, som kunne afhjælpe den slags problemer, fortæller Peter Aaløse.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Det effektive, ”røde” lys
LumenLight Horse-produkterne anvender lys i to forskellige bølgelængder, som behandler i op til 150 mm dybde. Bølgelængden på 850 Nm (Newtonmeter) er den mest dybdegående behandlingsform, hvor infrarødt lys indvirker på celleniveau. Lyset øger dannelsen af nye kapillærer (de mindste blodkar i kroppen), hvilket gør, at helingsprocessen fremskyndes med op til 45%. Denne bølgelængde er ikke synlig for det menneskelige øje. Ved 660 Nm giver lyset følelsen af varme og øger blodcirkulationen, hvorfor det øger velvære hos hesten. Collagen, der er en af kroppens vigtigste byggesten, bliver desuden stimuleret, hvilket bevirker, at sår og beskadiget væv heler hurtigere.

Copyright Ridehesten.com
Padden kan også sættes rundt om benene. Foto: LumenLight Horse

Behandl alle områder af hesten
Med en pad, der måler 60x60 cm, kan man behandle store områder af hesten med infrarødt lys, og ved hjælp af medfølgende velcrobånd er der mulighed for at sætte flere pads sammen og dermed dække større områder. En anden mulighed er at behandle mindre eller svært tilgængelige områder med en lyspen. Ligeledes fås en model, der er fremragende til at sætte på hestens hove, ben eller små behandlingsområder, hvor paden ikke kan sidde. De tre modeller gør det muligt at behandle alt fra seneskader, hovbylder, muskelskader, sår, inflammation og meget mere. Med fem minutters behandling inden eller efter rideturen kan det infrarøde lys også bruges forebyggende eller til restitution. Lyset kan bruges på hele kroppen bortset fra øjnene, og med bare fem minutters behandling opnår man maksimal effekt.

Testet, godkendt og ombytningsgaranti
Alle produkterne fra LumenLight Horse er testede hos Danmarks Tekniske Universitet (DTU), og de er CE- og FDA godkendte. Der er desuden to års fuld ombytningsgaranti, hvilket betyder, at hvis produktet er defekt, så får man tilsendt et nyt – såfremt omstændighederne omkring brug og opbevaring er overholdt. På den måde undgår man at stå med en skadet hest og et produkt, man ikke kan bruge, fordi det skal sende til reparation. LumenLight Horse anvender powerbanks som forsyningskilde, og det er smart, fordi så kan man selv købe ekstra batterier, uden at det bliver dyrt.

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen