Ida Kirstine Bjørn sejrer i Oslo

14-10-2023 21:44

Ved World Cup-stævnet i springning i Oslo er to danske dressurryttere blevet inviteret til at ride Prix St. George og Intermediare I Kür 

Copyright Ridehesten.com
Ida Kirstine Bjørn og Hussmanns Jackson. Foto: Equine Sport Photography
Nyheden fortsætter efter annoncen

Ida Kirstine Bjørn red sig i dag til en national sejr i Intermediare I Kür, og tilsvarende blev det i går også til en sejr i Prix St. George ved Oslo Horse Show. Begivenheden danner rammerne for World Cup i springning, men stævnearrangørerne har valgt også at invitere seks dressurryttere til at ride i en national klasse på lilleturs-niveau.

Sammen med Hussmanns Jackson e. Johnson/ Belissimo M (opdr. Stald Hussmann) red Ida Kirstine Bjørn i går et flot ridt i Prix St. Georges, og de blev belønnet med 71,632% for deres præstation. Ida Kirstine Bjørn fortæller selv, at det var et fejlfrit og sikkert ridt, der var med til at sikre dem sejren. Hun tilføjer, at det var en helt særlig oplevelse at ride i den store arena: 

– Det er jo en fed atmosfære at ride i, Jackson kan godt lide det. Han er bare fed at ride, når det er en lidt større atmosfære. Man kan mærke, at han synes, det er lækkert at være i centrum. Han synes, det er lækkert, at der er så mange, der kigger på ham. 

Copyright Ridehesten.com
Ida Kirstine Bjørn red sammen med Hussmanns Jackson et flot og fejlfrit program. Foto: Equine Sport Photography

Ida Kirstine Bjørn var sammen med danske Jonas Rasmussen blevet inviteret til at ride til det norske stævne. Jonas Rasmussen red sammen med Bastardos e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Don Schufro (opdr. Rikke Munk og Hanne Damgaard Jensen) til 68,684% og blev nr. 4 i klassen. Foruden de to danske ryttere havde arrangørerne inviteret tre norske ryttere og en svensk rytter til stævnet. 

Dobbelt sejr
I dag red Ida Kirstine Bjørn og Hussmanns Jackson endnu et sejrridt. I Intermediare I Kür opnåede de en score på 73,300%, hvilket atter bragte dem på førstepladsen i klassen. Hun fortæller, at det har været en begivenhedsrig oplevelse at ride dressur til et springstævne: 

– Det er lidt særligt heroppe, fordi det primært er et springstævne. Så stemningen er lidt ud over det sædvanlige. Til præmieoverrækkelsen var der stor stemning og højt humør. Springrytterne er vist lidt mere festlige. Det fortæller Ida Kirstine Bjørn. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Jonas Rasmussen og Bastardos sluttede i dag som nr. 3 i klassen, da de red til 70,945% i kür-klassen. 

Copyright Ridehesten.com
Der var højt humør og god stemning til præmieoverrækkelsen, fortæller Ida Kirstine Bjørn. Foto: Privat

Ida Kirstine Bjørn havde også kvalificeret en 4-års hest, Farringhton e. Fürst Samarant/ Rheinklang, til Pavo og Dansk Ride Forbunds championatsfinale, der også finder sted denne weekend. Da hun ikke havde mulighed for at ride hesten i finalen, var det i stedet Cathrine Laudrup-Dufour, der viste hesten frem i finalen. Hun opnåede sammen med Farringhton en placering som nr. 4 i finalen for de 4-årige heste med en samlet score på 89,6%. Læs mere om finalen for de 4-årige heste her. 

For at invitere de fremmødte tilskuere på lidt forskelligt indhold har stævnet også arrangeret en clinic med den britiske dressurrytter Gareth Hughes, der var en del det guldvindende britiske hold ved EM i år. Clinicen fandt sted i eftermiddags. 

De danske springryttere til start i World Cuppen har allerede opnået flotte resultater, herunder flere placeringer i top-10. Læs mere om World Cuppen her.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner