2 x 10 til Svalegårds Hot Driver

14-10-2023 13:13

VIDEO – Det blev en særdeles seværdig og spændende finale for de 4-årige dressurheste, hvor placeringsrækkefølgen blev en helt anden end i den indledende. Carina Cassøe Krüth brillerede med fløjhingsten Svalegårds Hot Driver, der med stor gålyst og arbejdsvilje imponerede dommerne

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour blev nr. 4 med Farrington e. Fürst Samarant/ Rheinklang. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Den første af fire finaler ved det sidste championatsfinalestævne på Blue Hors var 4-års finalen med 22 heste til start,  hvor holdet afstamningsmæssigt var repræsenteret af faderhingste som Secret med tre afkom og Vitalis, Springbank II VH, Jovian, Franklin og Hesselhøj Donkey Boy med hver to afkom.

Dommerteamet Helle Westh, Kurt Christensen og Dennis Fisker havde fornøjelsen af at bedømme dette hold af meget velforberedte kvalitetsheste i programmet ”Championatsprogram for-4 års heste”.

Copyright Ridehesten.com
Mette Sejbjerg Jensen og Åtoftens Springtime. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Dennis Fisker var mand for at formidle dommernes vurdering af kvaliteten af hver hest og dens ridt, og han leverede i vanlig stil informativ speakning og tog sig tid til at begrunde hver karakter.

Cathrine Laudrup-Dufour og Susanne Barnow var begge til start på to heste i finalen. Helt exceptionelt sad Helgstrandberideren Mette Sejbjerg Jensen i sadlen på intet mindre end fire heste i denne finalen, og således var hun både først og sidst på banen.

Allerede i hendes første ridt hev dommerne finalens første 10-tal frem; nemlig for den smidige, rummelige og taktsikre skridtbevægelse, som Åtoftens Springtime e. Springbank II VH/ Zalando (opdr. Stutteri Åtoften) leverede.

Copyright Ridehesten.com
Mette Sejbjerg Jensen og Opoque. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Mette Sejbjerg Jensens anden hest, Opoque e. All At Once/ Davino V.O.D., vandt den indledende finaleklasse i torsdags, men i dag var hingsten lidt for spændt og lidt hårdt sat op, vurderede dommerne. Ikke desto mindre blev traven bedømt med karakteren 9,7.

Den tyskuddannede berider Anne-Mette Strandby Hansen og hingsten Feinsten e. Franklin/ Rock Forever fra Helgstrand Dressage, der i den indledende klasse blev nr. 4, leverede et flot og afspændt ridt, som udløste to gange 9,5 for hingstens imponerende galop og dens høje ridelighed.

Copyright Ridehesten.com
Anne-Mette Strandby Hansen og Feinsten. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Spanske Eric Guardia Martinez, ligeledes en Helgstrand-rytter, leverede et fremragende ridt med den sorte hingst One To Remember e. Secret/ Vivaldi, der blev belønnet med 9,3 for sin utrolig dejlige galop og et 10-tal for ridelighed med dommerkommentaren "den hidtil flottest fremviste hest".

Copyright Ridehesten.com
Eric Guardia Martinez og One To Remember. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Vi synes, at hesten er vist virkelig godt frem.

Rytterne rider 4-års programmet to ad gangen, for det er så betryggende som muligt for de unge heste at gå i de imponerende rammer, og det var i allersidste hold, at dagens vinder skulle findes. Carina Cassøe Krüth og DV-fløjhingsten Svalegårds Hot Driver e. Hesselhøj Donkey Boy/ Blue Hors Hotline (opdr. Stutteri Svalegaard) tog tredjepladsen i den indledende klasse, men i dag lod de ingen passere.

Forbilledligt afspændt og løsgjort skridtede hingsten til et klokkeklart 10-tal, og dommerne var mindst lige så imponerede over hingstens gålyst og villighed til at lade sig ride og hele tiden være med sin rytter. Fra dommerne lød det:

Dejlig energisk trav og fin regulerbar – 9,5. Vi ser en utrolig godt skridt med dejlig energi og god overtrædning; der er ikke noget at komme efter – 10. En god galop, hvor hesten virkelig arbejder med sine bagben, men vi vil gerne have den tippet lidt mere opad, men stadig en rigtig god og regulerbar galop – 8,8. Vi synes, at hesten er vist virkelig godt frem, og der er ikke så meget at komme efter – 10 og 9,5 for kapacitet.

Se videointerview med Carina Cassøe Krüth nederst.

Finaleklassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

>

Thomas Bach Jensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen