Hvem vinder DM for hold i springning?

10-09-2024 18:15

I den kommende weekend er Sportsrideklubben vært for Agria DRF-mesterskabet for klubholdspringning. Med fire afviklede kvalifikationer, har otte klubhold kvalificeret sig til finalen, og nu skal det altså afgøres

Copyright Ridehesten.com
Laura Elisabeth Andersen og Isa De Lui er én af de ekvipager, der skal ride finalen i weekenden. De stiller op for Sportsrideklubben. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

Over udendørssæsonen har 12 stærke klubhold kæmpet over fire kvalifikationer for at samle nok point til at være ét af de otte hold, der skal kæmpe om titlen som dansk mester for klubhold i springning 2024. Efter sidste kvalifikation hos Han Herred Hestesportsklub lå det klart hvilke otte hold, der i denne weekend fra den 13.-15. september, skal mødes hos Sportsrideklubben for at kæmpe om medaljerne. 

Kvalifikationerne startede ud hos Riders Cup tilbage i april. Her lagde Fyens Rideklub sig i spidsen, og den position formåede de faktisk at holde helt indtil sidste kvalifikation. Her tog Kjellerup Sportsrideklub sejren, og kunne dermed tilføje hele 30 point til deres resultat, hvilket var nok til at indtage pladsen som det hold, der i løbet af de fire kvalifikationer havde opnået flest point, hele 58 point

Copyright Ridehesten.com
Malou Therese Mulbjerg Larsen og Champagne KS er regerende danmarksmestre for U18-rytterne. I weekenden skal hun kæmpe om titlen for klubhold, hvor hun rider for Lykkegaard Sportsrideklub. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen.
Fakta
Walber Cup

Walber Cup er kvalifikationsstævnet til Agria DRF-mesterskabet for klubhold i springning. Mesterskabet afvikles henover udendørssæsonen med fire kvalifikationer og en finale. Kvalifikationerne afvikles med støtte fra Walber Equestrian og er et led i arbejdet med udviklingen af dansk springsport. Efter hver kvalifikation tildeles holdene point efter placeringsrækkefølgen. Når de fire afdelinger er afholdt, er det de otte bedste hold, der kvalificerer sig til finalen, der afholdes den 14.-15. september 2024 på Sportsrideklubben.  

Fold up

Sidste år gik sejren til Fyens Rideklub, der efter en hæsblæsende finale var bedst af de otte kvalificerede hold, og derfor kunne tage fra Sportsrideklubben med guldet om halsen. Igen i år har det stærke hold kvalificeret sig til finalen, så det bliver spændende at se, om de kan gentage succesen. Sølvet gik i 2023 til Capacity Showjumping Center, der ikke har stillet et hold i år. Bronze sidste år kom til Midtjylland, da holdet fra Kongsvad Rideklub Thorsager blev tredje bedst. 

Copyright Ridehesten.com
Ida Mundberg Hansen og Aura Ravnes-Have rider for ØstSjællands Rideklub. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen.

I år har otte stærke hold ligeledes kvalificeret sig til finalen, men tager man et kig på startlisten, er der kun seks hold til start. Vinderen af kvalifikationen, Kjellerup Sportsrideklub, er ikke meldt til finalen, men må i stedet glæde sig over at være bedste hold over alle fire kvalifikationer. Derudover kommer Slagelse Rideklub, der også var kvalificeret til finalen, heller ikke til start. Dermed er det følgende hold, der stiller til start: 

Fakta
De har kvalificeret sig til finalen
  1. Fyens Rideklub
  2. Sydvestfyns Rideklub
  3. Riders Cup (hold 2)
  4. Lykkegaard Sportsrideklub
  5. Sportsrideklubben
  6. Østsjællands Rideklub
Fold up

Der bliver altså uden tvivl spænding til det sidste, når de otte hold i weekenden skal kæmpe om sejren og titlen som vinder af dette års Agria DRF-mesterskab. Sportsrideklubben åbner som altid op for deres fantastiske faciliteter, hvor Bernstorffsparken danner ramme for årets mesterskab. 

Du kan se startlister til stævnet her. 

Copyright Ridehesten.com
En stærk hest og en stærk rytter, Karen Møller Rohde og Davos Ask stiller ligeledes op i weekenden. De rider for Fyens Rideklub. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Ulsø.

 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner