Hvem er Helen Langehanenberg?

12-02-2015 07:57

Det tyske topdressurrytter kommer til Dansk Varmblods Hingstekåring, for at give clinic torsdag den 5. marts, og de fleste kender til hendes store sportslige successer med hingsten Damon Hill

Copyright Ridehesten.com
Helen Langehanenberg og Damon Hill ved WEG 2014.

"Egentlig ønskede Helen sig som barn først en pony til at "lege" med. En, som hun på ægte indianermaner sammen med veninderne kunne bruge til at udforske de landlige omgivelser omkring forældres pension. At hun med Flummi, den veritable drømmepony, endte med at deltage i de tyske mesterskaber, kan Helen sikkert takke sit talent og ikke mindst sin evne til at aldrig at give op for. Efter Flummi fulgte Toni, som Helen, der er født i Münster, kaldte sin første hest Princeton. Med ham opnåede hun at få rytterbeviset i guld. Og derefter fulgte beslutningen om at gøre sin hobby til et arbejde og tage træneruddannelsen hos Ingrid Klimke i Münster. Via et stipendie lærte Helen at sætte pris på arbejdet med Klaus Balkenhol og træner i dag stadig hos ham.

En karriere oparbejdet med flid, førte til gennembruddet med Responsible OLD, som blev kvalificeret til de olympiske lege i Hongkong som reserve. Med Damon Hill NRW toppede hun, udover World Cup- og EM-sejren for hold, med en olympisk medajle.

Til denne vej hører en masse ambition, som er hendes opskrift på succes og måske også hendes varemærke. Det handler herved fremfor alt om kontinuitet og ambitionen om hele tiden at ville gøre det en smule bedre.

Det er ikke alle forundt at tage sit liv i egne hænder. Siden 2013 understøtter Helen som ambassadør arbejdet hos børnehospicet Königskinder, som ledsager og understøtter familier med et familiemedlem, som lider af en dødelig sygdom."

Kilde: langehanenberg.de

Ved Dansk Varmblods Hingstekåring den 5. til 8. marts kan du opleve den tyske topdressurrytter Helen Langehanenberg, når hun afholder clinic torsdag den 5. marts om aftenen.

Clinic

Dansk Varmblod

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen