Hvem bliver årets bedste militaryhest?

22-10-2024 12:16

I den kommende weekend afholdes Pavo og DRF's championat for 4-, 5- og 6-års heste i military ved B-stævnet hos Kallehavegaard Rideklub i Randers. I 2022 blev championatet i military afholdt for første gang, og i år gentages succesen

Copyright Ridehesten.com
Simone Vinther og Gavnholts Belle Selina er en af de ekvipager, der deltager i stævnet hos Kallehavegaard i weekenden. Foto: Ridehesten.com/ Maria Lerche Mortensen

I mange år har der været afviklet championater for unge heste i dressur og springning, og det med stor succes og tilslutning. I samarbejde med den nuværende sponsor på de øvrige championater, Pavo, introducerede Dansk Ride Forbund for første gang i 2022 et championat i military for 4-, 5- og 6-års heste. Nu er weekenden så kommet, hvor championatet endnu en gang skal afgøres, og det bliver hos Kallehavegaard Rideklub i Randers. 

Ideen med championatet er at sætte mere fokus på military som disciplin og at øge interessen for military generelt. Det er derfor et tilbud, landets militaryryttere og -avlere har mulighed for at tage del i, og allerede i 2022 stillede mange danskavlede heste til start. Forudsætningerne for at udvikle militarydisciplinen i Danmark er ikke kun, at der findes ryttere, som ønsker at ride, men også at der er heste, som egner sig til military. Håbet er, at championaterne kan være med til at sætte skub i udviklingen af disciplinen. 

Copyright Ridehesten.com
Mikkeline Gandløse og Karl VT (SWB) har for nyligt redet et flot internationalt resultat hjem, og nu skal de i weekenden ride CNC2* hos Kallehavegaard Rideklub. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen

I 2022 var det Haslev Køre- og Rideforening, der var værter for championatet, mens det sidste år blev afholdt hos Langå og Omegns Rideklub. I år er turen kommet til Kallehavegaard Rideklub hos Randers, hvor championatet afvikles i følgende klasser: 4-års i CNC80, 5-års i CNC90 og 6-års i CNC100. 

Vi glæder os rigtig meget og er meget spændte på afviklingen af championaterne. Det lå ikke i planerne for os, at vi skulle have et militarystævne så sent på året, men det er blevet taget rigtig godt imod både fra ryttere og de frivillige omkring stævnet. Vi er lidt udfordret med lyse timer i døgnet på selve stævnedagen og de mange tilmeldinger, men så er det godt med et stævnesekretariat, der virkelig har fået lavet en god tidsplan, når man tænker på, at der skal tages hensyn til den enkelte ekvipage, der skal igennem tre discipliner, og mange af dem på flere heste, på samme dag, fortæller Marlene Schelander, medarrangør af stævnet. 

I championatsklassen for 4-års hestene er der meldt syv ekvipager til start, og her er alle altså danskavlede. For 5-års hestene er der ligeledes syv ekvipager til start, hvoraf fem af dem også er danskavlede. I 6-års klassen er der lidt færre heste meldt til start, nemlig kun to, hvor en af dem er danskavlet. Det bliver altså overvejende danskavlede heste, der skal kæmpe om titlen som dette års unghest i military. 

Foruden championatsklasserne afholder Kallehavegaard også landsstævne i military for øvrige ryttere med C-, og D-klasser, hvor der blandt andet afvikles CNC2* for hest, ligesom der er militaryklasser for ponyer, hvor det starter helt fra CNCP60. Der er med andre ord plads til alle med interesse for military hos Kallehavegaard Rideklub i weekenden. 

Stævnets start- og resultatlister. 

Copyright Ridehesten.com
Andrea Syndergaard Jespersen og Sir Tristan er også en af de ekvipager, der kommer til start i weekenden. Foto: Ridehesten.com/ Kristine Bojsen
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner