Hvad foretrækker din hest?

27-03-2016 12:07

Det viser sig at heste foretrækker at være opstaldet på halm, når de skal på stald. Det er resultatet af en ny undersøgelse af flere forskellige typer strøelse

Copyright Ridehesten.com

En gruppe forskere fra det polske University of Warmia and Mazury har observeret adfærden hos heste der stod på tre forskellige former for strøelse. Det var strøelse såsom: Halm, træpiller og en blanding af spagnum med træspåner.

Hestene blev i en periode observeret for at finde frem til hvilken slags strøelse de ser ud til at trives bedst i. Nogle af de tegn som forskerne kiggede efter var positive reaktioner som: Stående hvile, hestens lyst til at lægge sig, hvor længe hestene lå osv. Nogle af de adfærdstræk som var negative reaktioner kunne være: Aggression over for andre heste, spark i boksen, hesten ville bide, vandrede de rundt i boksen osv.

Undersøgelsen viste at hestene generelt var mindre stressede og ville ligge længere og mere ned, når hestene stod på halm: - Den længste hviletid for hesten, blev observeret på strøelsen halm, fortæller professor Dorota Witkowska og hendes kollegaer om deres observationer. Hvis man så bort fra aggressivitet hos hestene over for eventuelle naboer, så var det ligeledes på halm, at hestene var mindst aggressive og stressede.

Den store undersøgelse er i denne uge netop blevet offentliggjort i Journal of Equine Veterinary Science. – Det blev konkluderet at halm var den bedste strøelse til at imødekomme hestenes behov i stalden og boksen, understreger de tre polske forskere: Witkowska, Agnieszka Kwiatkowska-Stenzel og Janina Sowinska.

Kilde: Horsetalk.com.  

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen