Dannebrog strøg til tops i Compiègne

19-04-2024 09:14

Mille Albinus Hjermitslev

Det er ikke kun på dansk jord, at Caroline Knudsen og Landlyst Callicon er en suverænt stabil og hurtig ekvipage. I går i Compiègne kunne de tage sejren i ungrytterklassen foran den europæiske top af ryttere under 21

Copyright Ridehesten.com
Caroline Knudsen og Landlyst Callicon ved DM på Stutteri Ask i 2023. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I denne weekend er et hold af ungryttere og juniorer til start ved Nations Cup-stævnet i Compiègne, Frankring. Rytterne var på banen for første gang torsdag, mens nationsspringningerne finder sted fredag. Mange af de danske ryttere havde en god start på stævnet og leverede flotte runder, men særligt i ungrytterklassen i 145 cm blev det til dansk triumf. 

Det blev nemlig til en meget flot dansk sejr, leveret af Caroline Knudsen og Landlyst Callicon e. Dicapo/ Coronado 3. Caroline red en lynhurtig og fejlfri runde, der var mere end to sekunder hurtigere end andenpladsen. Caroline og Callicon viste allerede tidligere på året, at de var i flyvende form og tog to sejre i EY Cup i Herning. Det ser ud til at fortsætte nu, hvor de er startet på udendørssæsonen, og ekvipagen bliver spændende at følge resten af året. Se deres vinderrunde nederst i nyheden.

Copyright Ridehesten.com
Caroline og Callicon efter præmieoverrækkelsen i Compiègne. Foto: Privat

Det blev til yderligere to danske placeringer i klassen. Emma Ponsaing og La Chance De Jade e. Lord If De Chalusse/ Corlando blev nummer 15, og Frederik Fensholt og Take a Chance on Me Z e. Taloubet Z/ Aldatus Z blev nummer 17. Hingsten Take a Chance on Me Z, der er Christian Ahlmanns tidligere tophest, erhvervede Fensholt tidligere på året, og det er altså stadigvæk en relativt ny ekvipage. 

Klassens resultat. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

De danske juniorer var i dag til start i 135 cm, hvor både Julie Stenmann Christensen og Cecilie König red en fejlfri runde, dog uden for placering.

Klassens resultat. 

Fredag er der Nations Cup i Compiègne, og søndag rides der Grand Prix. 

Start- og resultatlister. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner