Husker du… Rambo?

26-03-2014 06:52

Dansk Varmblod har produceret mange mindeværdige hingste gennem årene – én af dem er Rambo

Copyright Ridehesten.com
Jørgen Olsen og Rambo.

Dagens tur gennem Ridehestens store fotoarkiv bød på et foto af et foto af elitehingsten Rambo, fremvist af Jørgen Olsen ved Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning 1993.

Rambo blev født i 1986 i Nordjylland hos Ole Engel Pedersen, Suldrup, og er efter elitehingsten Racot og bronzemedaljehoppen Vigga efter Ibikus.

Rambo blev fløjhingst og tildelt sølvmedalje ved kåringen som 4-års. Han var ejet af Jørgen Olsen (som også rider hingsten på billedet), indtil salget til USA i 1999. Der forinden nåede han at vinde de danske championatsfinaler for 5- og 6-års dressurheste og blev uddannet op til Grand Prix af Jørgen Olsen og Leif Sørensen.

Hingsten er registreret i Danmark med mere end 500 afkom, heriblandt er blandt andet en række højtkårede hopper med medaljer i guld, sølv og bronze samt avlsgodkendte hingste som Robin og Vemmetofte Rainman. Rambo er også far til flere dressur og springheste på allerhøjeste internationale niveau.

I USA blev Rambo videreuddannet og konkurreret af Heather Blitz, der også har uddannet hans amerikanske afkom Arabella og Otto op til Grand Prix.

I 2009 i en alder af 23 år blev Rambo aflivet på Oak Hill Farm (som ejede ham de sidste 10 år af hans liv).

Har du en god historie om Rambo eller nogle af hans afkom, så kan du skrive den i kommentarfeltet til billedet HER på Ridehesten.com, hvor du også finder flere andre Nostalgiske Fotos.  

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen