Horsebo Smarties er her ikke mere

04-11-2023 21:48

Annika Knudsen Lorentsen

Tragiske omstændigheder resulterede i, at Horsebo Smarties, som blandt andet har vundet VM-guld og bronze ved PL, samt gået topsport under Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, er blevet aflivet i en alder af 22 år

Copyright Ridehesten.com
Nathalie zu Sayn-Wittgenstein med Horsebo Smarties. Foto: Ridehesten.com/Thomas Bach Jensen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I et opslag på Facebook fortæller Horsebo om de tragiske omstændigheder, som betød, at Horsebo Smarties e. Gribaldi (opdr. Helle Kristiansen) i dag blev aflivet. I opslaget skriver de:

Nyheden fortsætter efter annoncen

– I dag valgte 2 F35 fly at flyve usædvanligt lavt over vores ejendom. Efterfølgende brag gjorde Smarties så bange, at han brød gennem 2 trælåger og i total panik løb forbi vores ejendomme og ud på hovedvejen, hvor han galopperede et par km til næste gård hvor han løb ind og jeg kunne fange ham, heldigvis var der ingen biler der ramte ham så mennesker kunne have kommet til skade, men desværre havde turen så stor effekt på hans gamle ben at den tunge beslutning om at lade ham få fred måtte tages. Jeg er så trist over denne måde han måtte herfra i smerte, bange og forvirret. Det var ikke sådan jeg havde forstillet mig, jeg skulle sige farvel til en så stor personlighed. I 22 år har denne fantastiske hest fyldt vores liv med kæmpe oplevelser og nok været den mest alsidige hest jeg nogensinde kommer til at være så heldig at have avlet og ejet. Tak til alle ryttere der har været med til at gøre Smarte til den han var.

Copyright Ridehesten.com
Stinna Tange med Horsebo Smarties. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Smarties har blandt andet gjort sig bemærket under pararytter Stinna Tange, som han har vundet VM-guld med og bronze ved PL. Før det gik han i toppen af ungdomsdressur med Amanda Overgaard og internationalt Grand Prix-niveau under Nathalie zu Sayn-Wittgenstein, samt sport under Michael Søgaard. Der er ingen tvivl om, at Horsebo Smarties var en særdeles alsidig hest, som har bragt glæde og store oplevelser til de personer, der har været involveret i hans mange præstationer. 

Kristine Ulsø Olsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Kristine Ulsø Olsen