Hoppe børs i Holsten

27-05-2013 11:04
Avl

- Vi må beskytte de værdifulde gener, derfor har Holstenerforbundet oprettet en "hoppe børs" (hoppeformidling), hvor f.eks. nye avlere kan få adgang til godt hoppemateriale ved at låne avlshopper hos erfarne avlere, fortæller forbundets avlsleder Dr. Thomas Nissen

Copyright Ridehesten.com
For at værdifulde avlshopper ikke skal gå "tomme" har man i Holsten oprettet en "hoppe børs" - hvor avlerne kan låne/leje /lease gode hopper til ifoling.

- Vi har bemærket, at der er gode avlshopper, som ikke bliver bedækket, men måske finders der avlere, som gerne vil trække et føl på sådanne hopper, citeres Holstenerforbundets avlsleder Dr. Thomas Nissen i forbundets magasin Pferd+Sport.

Forbundets ledelse finder det vigtigt, at bevare de gode avlshoppers gener, og da den økonomiske krise har bevirket, at nogle avlere tøver med at ifolde alle deres tophopper, betyder det, at værdifulde hopper går "tomme". For at imødegå den udvikling, og for fortsat at sikre en positiv udvikling for avlen, har holstenerforbundet indført en "Stutenbörse" - en hoppeformidling med mulighed for, at avlere kan stille deres gode hopper til rådighed for andre. 

Det kunne være et interessant projekt for avlere, som ønsker at forbedre deres avl, ved at trække et føl på en hoppe, der genetisk og i præstationsmæssig forstand er bedre, end de avlshopper opdrætteren selv ejer. For nye avlere er det også en glimrende mulighed for at få adgang til et super godt hoppemateriale, uden at skulle investere mange penge. Hopperne skal være forsikret, og udgiften til dette skal også afholdes af den avler, som leaser/lejer hoppen.

 

Annika Knudsen Lorentsen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Annika Knudsen Lorentsen