Godt og blandet i Holsten

31-10-2014 19:02

Britt Carlsen

Avl

En lang dag med løsspringning er til ende i Holsten. Kvaliteten blandt hingstene var noget blandet med en særdeles god top og flere umoderne typer. Størst bifald tilfaldt en dressurbetonet Lorentin I-søn og en Nummero Uno-søn, der havde et hollandsk heppekor bag sig

For første gang gik kåringskommissionen i Holsten ind og grovsorterede hingstene efter løsspringning, så de godt 60 hingste i kataloget er blevet reduceret til 45 mulige kåringskandidater, som skal mønstres for dommerne igen i morgen i Holstenhallen. 

Formiddagen var lidt af en "ørkenvandring" med hingste af meget svingende kvalitet, men fremhæves skal do kat. nr.5 Calito e. Calido I og kat. 15 Conditus e. Casall, der har samme mor som den danskkårede avlshingst Ci Ci Senjor Ask, der var præmiehingst i holsten for år tilbage og nu er beskeler på Ask og S-springhest under Søren Møller Nielsen.

Formiddagen blev afsluttet af en ring bestående af to forædlerhingste og fem dressurbetonede hingste. Personligt var jeg imponeret af en Damon Hill-søn med Loutano til morfar kat. 41, men publikum gik i koma over kat. 52 Lorentins Best e. Lorentin I, der "holstenertravede" med masser af aktion, men desværre, som vi så ham i dag i hallen skridtede noget "farligt". 

Der var i dag tre springbetonede hingste efter hollandske avlshingste: en Nummero Uno-søn og to sønner efter Zirocco Blue, fælles for dem var, at de alle sprang med stort overskud, og et par af dem også med stort overblik, og så havde de deres egen fanklub med og det gik ikke stille af. 

Hingstene var af meget svingende type, en del til den tunge side, men kat. 43 Di Cabrio e. Diarado lyste godt op med en moderne, højtstillet type og en særdeles god springformåen -Diarado der er avlet i Danmark af Kaus Thingholm Kristensen og sat på fløjen i Holsten i 2007.

Det hele bliver dog afgjort i morgen, hvor kåringskommissionen skal sortere nok engang blandt hingstene, og finde kandidater til ringen af præmiehingste, hvorfra fløjhingsten skal findes.

 

 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen