Hollandsk protest på vegne af Cornelissen

04-09-2014 14:29

WEG  - Ved VM i dressur i sidste uge udspillede der sig et lille drama ved indgangen til stadion - der omfattede Adelinde Cornelissen og Jerich Parzival

Copyright Ridehesten.com
Adelinde Conelissen fik først alt for sent adgang til stadion, og det betød, at hun kom for sent til start. Det kostede points, og nu har det hollandske forbund nedlagt en protest.

På grund af tv-transmissionerne fra WEG i Normandiet var rytterne sat under pres for at komme hurtigt til start i dressurkonkurrencerne. Det gav andledning til lidt stres hos både ryttere og holdledere, som vi kunne berette i sidste uge, for hollandske Adelinde Cornelissen fik det konsekvenser i form af mistede points. 

- Fordi adgangen til stadion var vanskelig allerede den første dag, så besluttede jeg at være tidlig ned ved indgangen, forklarer Adelinde Cornelissen til horseinternational.com om sin start i Grand Prix Special.

- Parzival og jeg stod der og ventede i fire minutter, men vi fik ikke lov til at gå ind på stadion for ringmaster. Lige som jeg fik lov at ride ind ringede klokken. Så starter man sin test med vrede, og det er aldrig en god ting. Jeg mener, at dette ikke må ske, og specielt ikke ved et VM.

Adelindes ventetid ved indgangen betød også, at hun missede nogle points i den første piaffe, fordi den blev vist for tidligt. - Parzival føltes så godt inden, men da jeg lavde en halv parade for at forberede ham til piaffen begyndte han omgående at piaffere. 

Cornelissen fik to points fradrag fra samtlige syv dommere fordi hun startede sin test for sent, og det har det hollandske rideforbund nu nedlagt en protest over på vegne af Adelinde. Hun mistede lige netop bronzemedaljen i Specialen til Kristina Sprehe fra Tyskland. 

Charlotte Kusk Berwald

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Charlotte Kusk Berwald