Farvel til landsholdet - min hest er vigtigere

04-11-2014 17:02

Britt Carlsen

Den syv-dobelte OL-deltager i military Andrew Nicholson har sagt farvel til det normalt så succesfulde New Zealandske landsholdet efter uoverensstemmelse med en dyrlæge ved WEG i Normandiet, skriver avisen New Zealand Herald

Andrew Nicholson har bedt om at blive fjernet fra næste års landshold, den New Zealandske rytter havde en diskussion med en dyrlæge ved WEG i Normandiet i august, og det gik åbenbart ikke stille af. Den syvdobbelte OL deltager konfronterede dyrlægen på grund af, hvad han opfattede som manglende omsorgspligt i forhold til overvågningen af hans hest, Nereo efter den krævende terrænspringning, hvor hesten blev placeret på et rutinemæssig intravenøs rehydrererende drop som en forberedelse til den følgende dag ridebanespringning . 

"Jeg væmmes så meget over hele forløbet, at jeg har besluttet ikke at stå til rådighed for landsholdet," udtaler Nicholson. "Min utilfredshed med dyrlægen skyldes bekymring over Nereos velfærd, og jeg gør ingen undskyldning for at prioritere hesten til alle tider." 

Nicholson mener ikke at hans hest modtog optimal pleje under World Equestrian Games. Han hævder at Nereo blev efterladt uden veterinær ovevågning ved flere lejligheder, og at han var nødt til at opspore dyrlægen flere gange.

"Det er ikke, hvad man forventer at skulle igennem med en VM-hest af denne kaliber," sagde han. "Og så var der kun to heste - [den anden var Jonelle Pris Classic Moet] at se efter på dette stadium af konkurrencen, det er den eneste grund til at jeg er vred. Jeg beklager hændelsen, men jeg har ikke tænkt mig at undskylde."

Læs artiklen here

Se Andew Nicholson og Nereo i Burgley her:

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen