Holland vinder Nations Cup i Gijon

02-09-2013 09:21

Signe Wiese

Lørdag blev der afviklet næstsidste runde af Furusiyya FEI Nations Cup i den europæiske division 2, og det blev det hollandske hold, der trak sig sejrrigt ud af den omgang

Copyright Ridehesten.com
Hollandske Jur Vrieling og Zirroco Blue - her i Bernstorffsparken tidligere på året - var med til at sikre hollandske Nations Cup-sejr i Gijon.

Det hollandske hold blev udgjort af Gert Jan Brukking på Primeval Dejavu e. Heartbreaker, EM-aktuelle Jur Vrieling på Zirocco Blue VDL e. Mr Blue, Frank Schuttert på Winchester HS e. Numero Uno og Harrie Smolders på Emerald e. Diamant De Semilly.

10 hold var til start i 1. runde af Nations Cuppen, hvor det hollandske hold red sig i spidsen med det samme, med sammenlagt 5 fejl. (4 fejl til både Schuttert og Smolders (Smolders fejl talte ikke med i det samlede regnskab) og 1 fejl til Jur Vrieling) Det engelske hold red med 8 fejl i 1. runde, og det belgiske hold red med 9 fejl.

I 2. runde kom 6 nationer til start. Igen viste det hollandske hold deres styrke og red igen med kun 5 fejl sammenlagt. (4 til Gert Jan Bruggink, 4 fejl til Jur Vrieling (der ikke talte med i regnskabet) og 1 fejl til Harrie Smolders. Sammenlagt med 1. runde sluttede hollænderne med 10 fejl. 
Men det engelske hold kæmpede for sagen – i 2. runde red både Louise Saywell/Hello Winner og Robert Whitaker/Catwalk IV uden fejl, mens Daniel Nellson/Zigali P S fik 4 fejl. William Whitaker/Fandango red med 8 fejl, men de talte ikke med i det samlede resultat. Dermed sluttede englænderne 2. runde som bedste hold med kun 4 fejl sammenlagt. Med resultatet fra 1. runde blev det til i alt 12 fejl til englænderne. Det belgiske hold red med 14. i runde, og sluttede på 3. pladsen med 23 fejl i alt.

Se det samlede resultat HER

Den næste – og sidste – runde af Furusiyya FEI Nations Cup™ i den europæiske division 2 finder sted ved det 3-stjernede CSIO-stævne i Arezzo/San Marino i Italien fredag den 6. september.

15 nationer er klar til finalen
Finalen i Furusiyya FEI Nations Cup™ afvikles i Barcelona fra den 26. – 29. september, og 15 nationer er allerede klar til finalen.

Fra den europæiske division 1 er Frankrig, England, Irland, Holland, Schweiz og Ukraine klar. Fra Nordamerika, Centralamerika og Caribien er USA og Canada klar. Fra Sydamerika er Brasilien og Columbia finaleklar, og fra Mellemøsten er Qatar og Saudi Arabien klar. Fra den asiatiske/australske division er Australien og Japan klar, og fra Afrika er Egypten klar til finalen. Efter den sidste runde i Arezzo/San Marino på fredag bliver det afgjort hvilke nationer fra den europæiske division 2, der er kvalificeret til finalen. 

Furusiyya FEI Nations Cup™

 

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen