Højt niveau i Stutteri Ask 150 GP

09-03-2024 16:16

Mille Albinus Hjermitslev

Det blev en internationalt domineret Stutteri Ask Grand Prix til minde om Bo Bak Andersen. En enkelt dansk rytter sneg sig dog på flotteste vis med i omspringningen

Copyright Ridehesten.com
Det blev en tysk sejr i Grand Prix'en til Philip Rüping og Baloutaire PS. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Banebygger Bo Bak Andersen har bygget sin sidste bane; 150 cm Stutteri Ask Grand Prix lørdag i Jyske Bank Boxen ved Hingstekåring i Herning. Bo, der nyligt gik bort, havde nået at tegne banen inden sin død, og derfor blev klassen dedikeret til minde om ham. Det blev en klasse med springning på absolut topniveau, hvor de stærke internationale ryttere dominerede, og de danske ryttere manglede det sidste held. Ud af de 40 kvalificerede til Grand Prix'en ville de 10 bedste gå videre til omspringningen. 

Først på banen var danske Frederikke Svendgaard og Bøgegårdens Christiano e. Dicapo/ Bøgegårdens Apollo (opdr. Stine & Jørgen Schmidt). Det var en stor opgave, der stod foran for ekvipagen, der kender hinanden ud og ind efter mange år og resultater sammen. Mens publikum holdt vejret klarede de ét efter ét hver forhindring fejlfrit og kunne lade sig hylde efter også at have forceret det sidste spring fejlfrit. Desværre sneg der sig to tidsfejl ind. Omspringning var dog stadigvæk en mulighed, for det var netop de 10 bedste og ikke blot fejlfrie ryttere, der ville gå videre. 

Copyright Ridehesten.com
Frederikke Svendgaard og Bøgegårdens Christiano. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen

To yderligere danske ryttere var lige ved at ride fejlfrit, men der sneg sig desværre en bom ind for både Theodor Linde og Rikke Haastrup, hvilket afholdte dem fra at gå videre i omspringningen. Til gengæld lykkedes det for ni internationale ryttere at ride fejlfrit. Det betød, at Frederikke Svendgaard lige akkurat kom med i omspringningen. 

I pausen inden omspringningen fandt alle ryttere og officials sammen inden på banen, hvor der var mindehøjtidelig for Bo Bak Andersen. Bo Bak Andersens kone og søn var mødt op, da Kim Larsens Pianomand blev spillet, mens skærmen viste billeder af Bo. Til slut rejste publikum sig og klappede for ham en sidste gang.

Copyright Ridehesten.com
Andreas Schou red med sørgebind for Bo Bak Andersen. Han red på Lady Corlina. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Første rytter i omspringningen var Frederikke Svendgaard, der blev sat i gang med høje klapsalver fra det begejstrede publikum. Desværre faldt to bomme for Frederikke, der endte som nummer 10. Et flot resultat i et stærkt felt. 

Sejren gik til Tyskland og Philip Rüping og Baloutaire PS e. Balou du Rouet/ Chacco-Blue. Han vandt foran svenske Rolf-Göran Bengtsson med Zuccero HV e. VDL Zirocco/ Caretino 2, der var fuld af overskud og havde en fest i hallen. Tredjebedst var hollandske Amanda Slagter og Cornet Blue PS e. Chacco-Blue/ Cornet's Stern.

Klassens resultat. 

Start- og resultatlister. 

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen