Hjallerup klar med nyt tiltag

28-04-2023 06:42

Trine Askjær-Jørgensen

Hos Hjallerup Rideklub har de tænkt ud af boksen til deres kommende stævne og fundet på noget nyt, som skal være med til at fremme fokusset på hestevelfærd, og hvad god ridning er

Copyright Ridehesten.com
Det er ikke hver dag, man ser et pariserhjul i baggrunden af en stævnebane, men i Hjallerup er der ridestævne samtidig med det populære Hjallerup Marked. Foto: Ridehesten.com/Annika Knudsen Lorentsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Om en måneds tid, nærmere bestemt i uge 22 og 23, arrangerer Hjallerup Rideklub et 2-ugers stævne i forbindelse med det populære Hjallerup Marked.

Første uge er der B-stævne i springning fra torsdag til lørdag. Her afvikles bl.a. Small Tour på LA-niveau, Medium Tour på MB-niveau, Big Tour på MA- og S-niveau og Youngster Tour for både 5-, 6-  og 7-årige heste.

Som noget helt særligt afsluttes Small Tour med en finale i metode S2 (stilspringning). Om det fortæller Anders Vestergaard Carlsen fra klubben: – Det er et nyt tiltag, vi har fundet på, fordi vi gerne vil sætte fokus på god ridning og vigtigheden deraf. Og så vil vi gerne kunne forklare til det publikum, som kommer i forbindelse med Hjallerup Marked og ikke nødvendigvis har forstand på heste, hvad ridning egentligt er.

Ideen til denne helt særlige afslutning med stilspringning er opstået på baggrund af rapporten fra Det Dyreetiske Råd omkring brug af heste til sport. Hjallerup Rideklub vil nemlig gerne gøre deres til at fremme den gode ridning og hestevelfærd. Finalen med stilspringning kommer til at foregå således, at dommeren vil kommentere for åben mikrofon, så tilskuerne kan blive klogere på, hvad der vejer op og ned i ekvipagens ridning.

For at gøre klassen ekstra interessant for deltagerne har klubben smidt 10.000 kr. ekstra i præmiepuljen.

Copyright Ridehesten.com
Til stævnet i Hjallerup får selv de helt unge mulighed for at ride på den store scene. Foto: Ridehesten.com/Rikke Hald Jensen

Lørdag, hvor denne finale finder sted, er der desuden en speedfinale i MB-springning på programmet samt traditionen tro Markeds Grand Prix med 10.000 kr. til vinderen. Lørdag er der også kvalifikation til dette års Walber Cup, hvor finalen i cuppen i år afholdes hos Hjallerup Rideklub i uge 37.

Nyheden fortsætter efter annoncen

–  Vi har lavet pakker i alle turene for at gøre tilmeldingen via DRF GO! nem, og så er der også lidt penge at spare ved at booke pakkerne, fortæller Anders Vestergaard og supplerer med: – Selve Hjallerup Marked er også noget helt for sig, som man virkelig ikke bør gå glip af. Der er koncerter hver aften, tivoli, salgsboder, udstillinger m.m. 

Søndag bliver der afholdt C-stævne for hest og pony, hvor D14-mesterskaberne individuelt også afvikles. Mandag bygges der om på stævnepladsen, så man tirsdag kan åbne for et internationalt stævne med CSI**, to World Ranking-klasser, CSI*, CSIYH 5-, 6- og 7-årige heste, CSIP for kat 1.

– Vi afholdte sidste år vores første internationale stævne, og vi håber, at endnu flere ryttere finder deres vej til Hjallerup i år. Det samme gælder tilskuerne, for der bliver meget spændende at se på; store springklasser, udstillinger, stande med varer, god mad og en fantastisk stemning, siger Anders Vestergaard Carlsen og fortsætter: – Med dette setup af to ugers stævne er det muligt at ride helt fra LB-springning og op til World Ranking-klasser. Alle ryttere får altså mulighed for at ride på den helt store scene, så vi skaber et bindeled i sporten helt fra ung til professionel. Alt sammen arrangeret af en traditionel rideklub i Danmark – så man ikke behøver at køre helt til Sydspanien.

Tilmelding sker via FEI, og tjek evt. hjemmesiden: www.csi-hjallerup.dk

Er du nysgerrig på Hjallerup Marked, kan du se mere her: www.hjallerup-marked.dk 

– Kunne man tænke sig at støtte op om arrangementerne, har vi altid plads til en reklame mere på banen eller storskærmen. Uden vores sponsorer var det ikke muligt at lave et setup som dette, så vi er utrolig taknemlige for al den støtte, vi kan få!, runder Anders Vestergaard Carlsen af.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen