Hjælp til at bakke korrekt til traileren

02-10-2016 10:02

En af Ridehestens læsere, Marianne Rasmussen, Hornslet, har fundet en nem løsning på at undgå det store irritationsmoment, når man skal bakke bilen til trailerkobling og bare ikke kan ramme helt præcist. Hun har opfundet en genvej til nem tilkobling

Copyright Ridehesten.com

Den mørke, våde tid er kommet, og du skal have hesten med i ridehal flere gange om ugen. Hesten er flink, den går lige ind, og det kører bare, selv om du er alene om læsning. Det store irritationsmoment er dog, at du inden det lykkes at hæfte trailer og bil sammen, har været ind og ud af bilen adskillige gange på en mudret parkeringsplads, slæbt skidt ind i bilen, bandet og svovlet over lige at mangle 5 cm i at ramme kuglen, eller senere derhjemme får skæld ud for igen at have ridset kofangeren.

Kender du det, spørger Marianne Rasmussen, og det er der sikkert mange hesteejere, der gør. For at gøre trailerkoblingen lidt nemmere, har hun fundet på en smart og nem genvej ved hjælp af den form for kræmmerhus, man på de fleste tankstationer får udleveret ved køb af sprinklervæske og som er designet til påfyldning uden spild.

Copyright Ridehesten.com
  • Sæt kræmmerhuset på bilens træk, luk skilem/bagsæde ned  og bagklap op, og du har frit udsyn bagud (hvis du har stationcar, hvilket mange hestefolk alligevel kører i).
  • Du kan nu se toppen af kræmmerhuset, og kan nemt, uden at forlade førersædet, holde øje med retning og afstand.
  • Med det samme kræmmerhuset bøjer, er du lige hvor du skal være. Se video.
Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen