Hingstene møder til 35-dages test

20-10-2024 20:36

Husk det er i morgen, mandag den 21. oktober, at dressurhingstene bliver indsynet til 35-dages test på Tørring Ridecenter

Copyright Ridehesten.com
I morgen starter årets 35-dages-test på Tørring Ridecenter. Foto: Ridehesten.com/ Thomas Bach Jensen

Årets 35-dages test for dressurbetonede hingste starter mandag den 21. oktober på Tørring Ridecenter. Dressurhingstene skal være på station frem til afslutningen den 2. november under ledelse af berider Torben Frandsen.

Hingstene bliver synet ind via et dyrlægetjek med mønstring på fast bund fra kl. 10.00. Herefter skal hingstene rides i fire hold af egen rytter for træningsleder, dyrlæge og teknisk ansvarlig for dressurhingstenes afprøvning, dommer Bjarne Nielsen.

Det er udelukkende 3-årige hingste, som møder ind til afprøvning ved denne test. Seks hingste har haft avlsgodkendelse i sæsonen. I praksis betyder det, at de blev redet for avlsledelsen i forbindelse med Dansk Varmblods Hingstekåring i Herning i marts, og efterfølgende fik et års avlsgodkendelse.

35-dages testen er et led i hingstenes kåring, og består de 35-dages testen med mere end 800 points kan de færdigkåres ved fremstilling til Hingstekåringen i marts næste år.

Det er også muligt at tilmelde hingste til afprøvning uden forudgående fremstilling og godkendelse til hingstekåring. Når prøven er overstået, vurderer avlsledelsen, hvorvidt hingsten er så interessant, at den kan fremstilles og måske opnå kåring i forbundet.

Det populære cafeteria på Tørring Ridecenter har åbent for morgenmad fra kl. 9.00 og tilbyder en lun frokost fra kl. 11.00. Alle er naturligvis velkomne til at overvære indsyningen.

De springbetonede hingste skal gå en prøve på 20 dage, så de bliver først indsynet den 4. november.

Se kataloget for indsyningen her. 

 

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner