Hingsten Lionell er død

07-01-2020 06:38
Avl

Avlshingsten Lionell DVH  571 døde sidst i 2019 i en alder af 27 år. Hans navn er i dag at finde i afstamningen på mange sportsheste i både dressur og springning

Copyright Ridehesten.com
Lionell ved en hingstefremvisning som 18-årige. Foto: Ridehesten.com/MBJ.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Holstenerhingsten Lionell e. Leonid/Carneval blev født i Tyskland i 1992 og blev importeret til Danmark af Irma og Theodor Schmidt fra Bøgegården i Bolderslev, hvor han tilbragte sine første mange år som beskeler og sportshingst.

Af Lionells første følårgang i 1996 var bronzemedaljehoppen Bøgegårdens Laina, fløjhingsten Bøgegårdens Lantano samt hingsten Lio-Light, og året efter var der sølvmedaljehoppen Bøgegårdens Lavita, der var helsøster til Lantano.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Bøgegårdens Laina er en af årsagerne til, at Sezuan findes i afstamningen på mange af nutidens lovende dressurheste, og det er af den grund, at hun blev mor til Årets Hoppe i 2006, guldmedaljehoppen Bøgegårdens Don Romina, der blev mor til den tredobbelte UVM-guldvinder, elitehingste Sezuan, der er internationalt anerkendt avlshingst.

Efter en årrække i avlen på Bøgegården har Lionell også betjent hopper fra Thorup-Hjallerup Hingstecenter hos Vita Mølgaard og Steve Thomsen og senere hen på Linnerup Skovgård hos Tina Vesselbo, der fortæller, at der også kommer føl til verden efter Lionell i 2020.

Astrid Ø. Sørensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Astrid Ø. Sørensen