Hest død efter kollision med bil

24-09-2024 16:43

At gebærde sig i trafikken er ikke altid lige sikkert, mange ting kan ske, også de ting, man ikke lige forventer. Det oplevede en kvindelig bilist i går, da en hest pludselig kom løbende ud foran hendes bil

Copyright Ridehesten.com
En hest døde søndag formiddag i en ulykke med en bil. Foto: Ridehesten.com.

I går, den 23. september 2024, meddelte TV Midtvest at en hest søndag eftermiddag måtte lade livet efter kollision med en bil. Ulykken skete ved Hvidbjerg nær skive. Heldigvis kom føreren af bilen ikke til skade, men sagen var en anden med hesten. Den døde nemlig kort tid efter. 

Hesten havde revet sig løs fra sin ejer på en ejendom nær vejen, og løb derefter mod vejen, hvor en 70-årig kvinde fra lokalområdet kom kørende. Hesten kom så pludseligt, at føreren af bilen ikke kunne undgå kollision med hesten, hvorefter den fløj op over bilen og landede på en tilhørende cykelsti, hvor der heldigvis ikke var cykler til stede. Hesten døde kort tid efter ulykken, mens der blev ringet efter ambulancefolk. 

Meldingen fra Niels Bach ved lokalpolitiet i Skive fortæller til TV Midtvest, at bilisten er uskadt efter sammenstødet, men blev selvfølgelig tilset af de tilkaldte ambulancefolk på stedet. 

Kender du reglerne for heste i trafikken?
En situation som ulykken i går, er selvfølgelig uforudsigelig for både hesteejeren og billisten, men derfor er det alligevel en god ide, at kende til reglerne for heste i trafikken, så man undgår unødige ulykker. Der er mange bilister, der mener, at hestene hører til på fortovet eller cykelstien, men faktisk defineres hesten ifølge færdselslovens § 2, stk. 10 som et køretøj i trafikken, og skal derfor være på vejene sammen med bilerne. 

Rådet for sikker trafik har dog nogle gode råd og anbefalinger til ridning i trafikken, som du kan blive klogere på her:

  • Rid i højre side af vejen, medmindre der er en særskilt ridesti
  • Du må ikke ride på cykel- og gangstier
  • Husk altid din ridehjelm
  • Rid én og én. Kun, hvis I er mange, skal I ride to og to
  • Rid aldrig for løse tøjler 
  • En ung og urolig hest bør følges med en erfaren og rolig hest. Den erfarne hest bør gå tættest på trafikken
  • Giv tegn i god tid, så andre er forberedte på, hvad du vil gøre
  • Kryds vejen samtidig og hold samling på gruppen. Lad aldrig heste vente på hinanden på hver sin side af vejen. Heste er flokdyr, og en ventende hest kan finde på at løbe efter de heste, der allerede er kommet over vejen
  • Kryds altid vejen, hvor der er godt overblik 
  • Rider du, når det er mørkt, skal du have en lygte på venstre ben. Lygten skal lyse hvidt fremad, rødt bagud og være synlig på mindst 150 meters afstand. Hesten skal have refleksbånd på alle fire ben, og de skal være mindst fem centimeter brede. 
  • Fodgængere skal altid passeres i skridt
  • Hvis en cyklist ønsker at overhale, så tag ned i skridt
  • Det er forbudt at benytte håndholdt mobiltelefon, når du rider i trafikken

Derudover er det altid en god ide at være særlig opmærksom på andre trafikanter. Mange mennesker er bange for heste, og mange ved slet ikke, hvordan en hest reagerer, hvis den bliver forskrækket. Vis derfor altid hensyn til andre, både for deres og din egen skyld. 

Kilde: TV Midtvest, Rådet for Sikker Trafik

Copyright Ridehesten.com
En hest anses i færdselsloven som en bil, og derfor skal man ride på vejen. Foto: Ridehesten.com/ Marie Helene Rigård Rohleder.
Thomas Bach Jensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen