Har du den perfekte PL-hest til Camilla?

19-05-2020 07:13

Annika Knudsen Lorentsen

Pararytter Camilla Christensen, som har deltaget ved et utal af store mesterskaber, leder med lys og lygte efter den perfekte hest som hun kan ride frem mod en forhåbentlig udtagelse til PL i Tokyo næste år og måske VM på hjemmebane i 2022

Copyright Ridehesten.com
Camilla Christensen og Obreja's Sly da de vandt DM sidste år. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I 2014 blev Camilla Christensen en del af det danske paralandshold og sammen med sin hest, Østergårdens Deleight, har hun haft mange sejre og placeringer internationalt, vundet DM og 4 gange guld ved NM. Ved EM i 2015 blev hun nr. 5 og hun var udtaget som reserve til de Paralympiske Lege i Rio i 2016. 

– Desværre var min hest ude for en trafikulykke i transporten på vej hjem fra stævne i Belgien i 2016, og her pådrog han sig et brud på pibeknoglen. Siden har vi brugt mange penge på dyrlægebehandlinger og tid på genoptræning. Nu er han 15 år og skal snart pensioneres, og jeg synes, at rejsen til Tokyo vil blive for hård for ham, fortæller Camilla og fortsætter:

– I 2018 fik jeg en lånehest, Obreja's Sly, som skulle hjælpe mig på rejsen til PL i Tokyo, og i 2019 vandt vi flere internationale starter, vi vandt DM og to guldmedaljer ved NM, og med EM-holdet red vi en bronzemedalje hjem. Men han er desværre også en ældre hest, og da PL er udsat til næste år, måtte jeg erkende, at han ikke kan fortsætte sin rejse med mig.

Mangler den perfekte makker
Derfor søger Camilla nu med lys og lygte efter den perfekte hest, som hun kan ride frem mod og forhåbentligt ved PL i Tokyo næste år, ligesom hun håber på at kvalificerer sig til VM på hjemmebane i 2022 og andre spændende arrangementer i fremtiden. 

– Det er svært at finde en hest med de kvalifikationer der skal til for, at være med i toppen, når man er en del af parasport og ikke tjener penge på det. Derfor søger vi en hest jeg kan låne eller lease, eller måske købe på andre lempelige vilkår, hvis beløbet ikke er for stort, fortæller Camilla, som håber at den perfekte hest er derude et sted.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Hesten skal være minimum 6 år og kunne gå øvelserne, og have kvalitet, til middelsvær dressur. Hesten behøver dog ikke kunne changere, da dette ikke er en del af pararytternes program. 

– Det kan f.eks. være en hest med god kvalitet, som måske ikke egner sig til at gå det næste skridt mod GP, eller en hest som mestre alle de andre øvelser, men ikke er god til at changerer. Det er dog vigtigt, at den har kvalitet og nogle gode gangater, for meningen er jo, at vi skal kunne gøre det godt. 

Derfor blev Camilla pararytter
Camilla er en ung, lidt genert pige, på 27 år. I 1998 var hun ude for en alvorlig trafikulykke, bare 5 år gammel. Her fik hun en hjerneblødning, skåret halsen over, hun smadrede højre skulder og højre lårben. Da hun ankom til sygehuset var hun erklæret for næsten død. 

Heldigvis gik det ikke helt så galt, men Camilla endte med et handicap, som dengang gjorde, at hendes forældre måtte finde en sport hun kunne dyrke, som kunne holde hende ude af kørestolen. Valget faldt på ridning, og i dag er Camilla blot mærket af ulykken, ved at hun har nedsat funktion i højre side. Hun er derfor kategoriseret i grad 5 som pararytter, og det kræver en hest med 3 gode gangarter.

Camilla har en enorm forældreopbakning, og de er også hendes største sponsorer. Camilla træner ved den professionelle dressurrytter Lisbet Seierskilde, som driver Jonstrupgaarden, og det er netop her Camilla vil opstalde den hest hun forhåbentligt finder.

– Mit team er virkelig en stor støtte, og de hjælper mig alt det de kan. Jeg håber, at nogen vil vælge at støtte mig i samme grad som de gør, ved at låne mig deres hest frem mod PL i Tokyo og VM i Herning, slutter Camilla.

Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner