Hest brækkede nakken pga. halsrem

07-07-2015 12:56

Anne-Sofie Schou Munk

Rikke Nordkvist Jensen fra Slagelse blev mødt af et lidt makabert syn, da hun skulle besøge sin hest søndag morgen

Copyright Ridehesten.com
Arkivfoto

- Alle andre heste havde det fint, de stod oppe ved leddet og hyggede sig. Det var mit første indtryk. Indtil jeg kiggede ned i den anden ende af folden, hvor der lå en hest, fortæller Rikke.

Første troede jeg at den sov,  men da jeg kom helt ned til den, kunne jeg se at den var helt gal. Hestens bagsko sad fast i hestens halsrem. Den havde knækket nakken på sig selv..

Hesten som døde i folden i Slagelse, havde efter hvad Rikke kunne bedømme, villet klø sig mens den lå ned. Uheldigvis satte skoen sig fast i halsremmen, og hesten brækkede altså nakken, før skoen røg af. Ejeren havde i følge Rikkes udsagn, valgt at hesten skulle gå med halsrem fordi den fik mærker af grimen.

Rikke gik efter sit uhyggelige fund, ind på FB og advarede andre hesteejere mod at give hestene halsrem på, på folden. Hun har dog siden revideret sit synspunkt lidt, da der også kan være en risiko ved, at hestene ikke har grime eller andet hovedtøj på, på folden. For eksempel hvis de skulle slippe ud, eller der skulle være en anden årsag til, at man får et akut behov for at indfange dem. Rikke har derfor siden undersøgt markedet, og fundet ud af at der findes grimer og halsremme som springer op eller går i stykker, hvis noget som det der skete i søndags skulle ske igen. Silikonegrimer, der kan give sig meget og også kan gå i stykker hvis uheldet er ude, er også en mulighed.

Vi kan i hvert fald lære af den her historie, at vi skal overveje risikoen der er ved at lade hesten gå helt uden grime, eller evt. købe en ”sikkerhedsgrime”. På den måde kan man helt undgå uheld som disse.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen