Henrik Høper ligger til bronze ved UVM i kørsel

29-09-2024 09:47

Trine Askjær-Jørgensen

VIDEO: Danske Henrik Høper deltager med to 5-årige trakehnerheste ved UVM i kørsel, som denne uge afvikles i Frankrig, og efter et flot dressurprogram i dag ligger han nu til bronze med den ene forud for den afgørende klasse i morgen

Copyright Ridehesten.com
Henrik Høper og Hasting. Foto: Udklip fra video

Denne uge er der UVM i kørsel i franske Lamotte Beuvron. Fra Danmark deltager Henrik Høper med to 5-årige trakhenerheste, en dansk- og en tyskregistreret. Det drejer sig om den mørkebrune vallak Hastings e. Millenium/ Honeywell (opdr. Gadebjerggård I/S) og den brune vallak High Five e. High Motion/ Caprimond E.H.

Torsdag kvalificerede Henrik begge heste direkte til finalen med henholdsvis en syvende- og en ottende plads. I kvalifikationen køres et dressurprogram og en forhindringsbane.

Finalen afvikles lørdag og søndag med henholdsvis dressur og maraton, der for de unge heste køres som en stilkonkurrence. Fredag har der været afholdt anden kvalifikation.

Efter dressurfinalen i dag ligger Henrik nu til bronze med Hastings, så det bliver spændende i morgen.

Der live streames fra stævnet på clipmyhorse.tv.

Stævnets start- og resulatlister.

Fakta
Om Henrik Høper

Henrik arbejder til daglig med træning af køre- og rideheste, kuske og ryttere. Igennem årene er det blevet til rigtig mange tilkørsler og tilridninger, samt undervisning af kuske i alle alder og på alle planer, samt fremvisninger af heste til kåringer, sadelkåringer og brugsprøver. Henrik har i øvrigt flere gange, stået for træning og fremvisning af Dansk Oldenborg Avls brugsprøve for køreheste. Der startes også mange unge heste til deres første stævner.

Henrik underviser kuske i Danmark, Sverige og Finland. I Finland har han været landstræner for ponyholdet og B-holdet for heste. Han er rutineret stævne kusk og har vundet flere DM’er, NM og flere internationale stævner.

Læs mere.

Fold up
Thomas Bach Jensen

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen