Helgstrand vs. Operation X

14-11-2023 20:14

Trine Askjær-Jørgensen

I dag er det sidste retsmøde i sagen om TV2's brug af skjulte optagelser hos Helgstrand Dressage begyndt i landsretten

Copyright Ridehesten.com
Foto: Ridehesten.com/Annette Boe Østergaard
Nyheden fortsætter efter annoncen

De seneste måneder har en retssag mellem Helgstrand Dressage og TV2 fyldt i medierne, idet folkene bag TV-programmet Operation X ved at infiltrere en muldvarp, der blev ansat som hestepasser hos den nordjyske salgs- og træningsstald i starten af 2023, har lavet skjulte optagelser.

Retssagen fulgte efter, at Helgstrand Dressage i juni valgte at indlevere en begæring om forbud mod at vise de skjulte optagelser til Retten i Aalborg samt at politianmelde TV2 og de involverede medarbejdere.

Andreas Helgstrand rettede en skarp kritik mod TV2’s journalistiske metodevalg, der blandt andet involverede beskyldninger om krænkelse af privatlivets fred.
I begyndelsen af september afviste Retten i Aalborg dog Helgstrands krav, da det blev besluttet ikke at nedlægge forbud mod TV2’s publicering af de skjulte optagelser. Helgstrand Dressage valgte at anke byrettens afgørelse til landsretten. Det sidste retsmøde i sagen er således begyndt i landsretten i dag.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Forud for retsmødet skrev Helgstrand Dressage blandt andet følgende på deres sociale medier:

"Det har været en sag, der har gjort ondt på Helgstrand Dressage og vores medarbejdere. Vi har oplevet en krænkelse af vores arbejdsplads og privatliv. Skjult kamera bør være det sidste, man griber til, når en sag skal afdækkes. Vi har altid betragtet os selv som en åben og ærlig virksomhed, som byder offentligheden indenfor. Hvis TV2 havde spurgt, havde de fået lov til at komme indenfor. Præcis som andre journalister løbende også gør. Derfor valgte vi også af principielle årsager at lægge sag an TV2 for deres valg af journalistisk metode. For vi er fortsat af den overbevisning, at det ikke kan være tilladt i Danmark at installere en muldvarp og filme intetanende medarbejdere, der ikke har gjort noget forkert udover at gå på arbejde. Det er hverken i orden overfor vores virksomhed eller vores medarbejdere.

Den omdiskuterede Operation X-dokumentar om Helgstrand Dressage er officielt programsat til at blive sendt på TV2 og TV2 Play onsdag den 22. november fra kl. 20.00-20:50. Udsendelsen har titlen "Operation X: Hestemilliardærens hemmeligheder".

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen