Helgstrand-hingste i forbedret koncept

06-04-2024 19:41

Kristine Ulsø Olsen

I eftermiddag har Helgstrand Dressage afviklet deres årlige åbent hus med hingstefremvisning på den danske base i Vodskov, og det var et meget mere overskueligt arrangement med "kun" 16 aktive avlshingste. Se video her

Nyheden fortsætter efter annoncen

I sin velkomsttale sendte Andreas Helgstrand sine kunder en hilsen med en påmindelse om de mange fremragende avlsresulater, de i det forgangne år har stået bag med utallige vinderføl, medaljehopper, championatssucceser og topsportsresultater – alle efter Helgstrand-hingste. Det er blevet til i alt 40 kårede hingste i Europa med Helgstrand-hingste som fædre.

Han fortalte endvidere, at de i år har valgt at skære hingstefremvisningen ned til et mere "spiseligt" antal hingste i modsætning til tidligere års maraton-fremvisning. Man fristes til at sige "småt men godt", men 16 hingst er stadig et anseligt antal, og det var meget vellykket.

Hingste på 3, 4, 5 år samt ældre og mere uddannede hingste blev fremvist i blandet rækkefølge, hvilket fungerede rigtig godt. Speaker Casper Cassøe blev akkompagneret af Andreas Helgstrand og Thomas Sigtenbjerggaard ved mikrofonerne – og ikke mindst Ulf Möller fra Helgstrand Germany – med masser af guldkorn for avlere og ryttere.

En del af hingstene kom netop fra Helgstrand Germany i tyske Syke og blev fremvist af Maxi Kira von Platen, Leonie Richter og Julian Fetzer, mens Mette Sejbjerg Jensen, Pia Thomsen, Anne-Mette Strandby HansenMerita Hagren og Eric Guardia Martinez fra det danske hovedsæde stod for fremvisningen af de resterende hingste.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Selv om der er spotlight og musik på, er det noget andet at se hingstene i "hjemlige" omgivelser end til hingstekåring, og det gavner altid at se dem flere gange. I dag formåede flere af unghingstene at vise sig endnu bedre end ved hingstekåringen, og de ældre hingste demonstrerede store fremskridt i takt med deres uddannelse.

De 16 hingste blev vist i følgende rækkefølge: Globall e. Grand Galaxy Win/ Fürstenball, Straight Horse Leonardo e. Lord Europe/ De Niro, Elastic e. Escolar/ Dimaggio, Sénégal de Fontaine e. Springbank II DVH/ Sezuan, Be Sure e. Calaho's Benicio/ Scuderia, Dynamic Dancer e. Dynamic Dream/ Dresemann, Escamour e. Escamillo/ Ampère, Proud James e. Jameson RS2/ Johnson, One to Remember e. Secret/ Vivaldi, So Perfect e. Sezuan/ Sir Donnerhall, Feinsten e. Franklin/ Rock Forever, Veniro e. Va Bene/ De Niro, V-Power e. Viva-Gold/ Fidertanz, Opoque e. All at Once/ Davino V.O.D., Parero e. Toto Jr./ Negro og Vitalos e. Vitalis/ De Niro.

Halvvejs igennem hingstefremvisningen var der tid til at hædre de mange opdrættere for fremragende avlerpræstationer. Her greb Esben Møller mikrofonen og fortalte om Helgstrands to 3-årige præmiehingste fra hingstekåringen i Herning, som ikke er på hingstelisten i år.

For den danskavlede Plus Horses Redemption gælder det, at den fortsat har meget udvikling foran sig og af den grund får mere tid, inden den eventuelt sættes i avlen. Select Me har nærmest skabt telefonstorm, da den blev pillet af programmet og ikke længere er at finde på hingstelisten, og om den fortalte Esben Møller, at den på nuværende tidspunkt simpelthen ikke producerer sæd af en god nok kvalitet til at sende ud til avlerne.

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner