Helgstrand accepterer tabet af medalje

23-10-2023 19:04

Charlotte Kusk Berwald

Tilbage i september afgjorde Appeludvalget hos Dansk Ride Forbund at diskvalificere Andreas Helgstand og Jovian. Andreas Helgstrand har valgt ikke at appellere denne afgørelse

Copyright Ridehesten.com
Andreas Helgstrand. Foto: Ridehesten.com/Jørgen Bak Rasmussen
Nyheden fortsætter efter annoncen

Dette fortæller dressurrytteren til DR Sport, der har talt med ham i weekenden ved World Cup stævnet i Herning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fortsat uenig i afgørelsen
Andreas Helgstrand er dog fortsat uenig i Appeludvalgets afgørelse, men har valgt ikke at forsøge at få den omstødt. Tilbage ved stævnet i juni, modtog hesten Jovian e. Apache/ Tango medicinsk behandling efter at have udvist koliksymptomer. Denne behandling var ikke på forhånd godkendt af Dansk Ride Forbunds veterinærkonsulent Mette Uldahl, der i stedet blot modtog en e-mail sendt kl. 22:04 lørdag aften. En e-mail hun først så søndag eftermiddag, efter finaleklassen, og dermed også mesterskabet, var blevet afgjort.
– Det der med den medalje er vi jo stadigvæk helt uforstående overfor. Vi har ikke gjort noget, som man, ifølge mine dyrlæger, ikke gør til alle mulige andre ridestævner. Jeg er så træt. Så for mit eget hoveds skyld lod jeg det ligge. Mine rådgivere mente, at vi skulle appellere, men jeg var nået dertil, hvor jeg ikke gad mere. Jeg prøver bare at fokusere på min ridning og min forretning, og hvis folk bare passer deres, så passer jeg mit, fortæller Andreas Helgstrand til DR.

Du kan læse mere om Appeludvalgets afgørelse her.

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen