Har du UVM ’18 som mål?

06-10-2017 12:39

Britt Carlsen

Går du med en drøm og et håb om at komme på landsholdet ved UVM på Zangersheide næste år med din 5-års hest, så er første hurdle Dansk Varmblods egnethedstest

Copyright Ridehesten.com
Succes i Unghestechampionatet i Herning sendte Fendi Ask til UVM på Zangersheide i 2016 og igen i 2017. Hoppen kom i VM-finalen begge år.
Nyheden fortsætter efter annoncen

Tilmeldingsfristen for Dansk Varmblods Egnethedstest for 4-årige heste udløber den 9. oktober. De bedste heste fra denne test afviklet rundt omkring i landet, går videre til Dansk Varmblods hingstekåring i Herning til marts næste år og det, der kaldes ”Unghestechampionatet”. De senere års resultater herfra har vist, at de topplacerede heste i Unghestechampionatet også er de heste, som klarer sig godt ved UVM på Zangersheide. Og denne erfaring udnyttes fremover, da styringsgruppen for UVM i springning har besluttet at ændre på reglerne for udtagelsen til UVM.

Hvor udtagelsen tidligere har været begrundet i iagttagelsesstævner rundt om i landet, så har styringsgruppen nu tænkt nye tanker, fortæller holdleder Frank Evald som sammen med Bodil Kruse Hellmers, Kristian Skovrider og Bo K. Møller udgør styringsgruppen for UVM i springning.

Nyheden fortsætter efter annoncen

Fremover vil styrringsgruppen udpege en bruttotrup for hver årgang (5-, 6- og 7-års heste), og det vil være tidligere deltagelse ved UVM samt resultater fra championatskvalifikationer og youngsterklasser, som er afgørende for de ældre hestes deltagelse, men fokus især bliver rettet mod resultatet af Unghestechampionatet, når bruttotruppen for de 5-årige heste skal sammensættes.

- Naturligvis kan vi supplerer bruttotruppen med heste, som ikke har deltaget i Unghestechampionatet, men vores fokus vil være de 5-årige hestes resultater i Herning til marts, fortæller Frank Evald. I løbet af de kommende uger vil styrringsgruppen lave et egentligt regelsæt omkring udtagelsen.

Så har man en 4-års hest og ambitioner om at komme med til UVM til næste år, så må man hellere få tilmeldt sig egnethedstesten, der kvalificerer til Unghestechampionatet. 

Trine Askjær-Jørgensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Trine Askjær-Jørgensen