Sidste dag til Dressurfestival i Hvalsø

17-05-2015 19:14

Hvalsø Rideklub afholdt i dag DRF unghestechampionat, som samtidig afsluttede deres tredags dressurfestival, hvor beriderne stod øverst på podiet hos unghestene

I morges blev der taget hul på 3. og sidste konkurrence dag i Hvalsø. Dagen blev startet af 4-års hestene, hvor fire heste kom igennem nåleøjet med over 8,0 og dermed videre til mellemrunden. Vinder af klassen blev Michael Søgaard på Jukebox e. Jazz/Rubinstein (opdr. Jytte Kolster) som bla. opnåede 8,8 i både skridt og ridelighed, hvilket samlet gav 8,560 point. Nummer to blev Annika Lundberg Ank Dirksen på Zuccero e. Blue Horse Zack/Dencier (opdr. Charlotte Jensen) som opnåede dagens højeste galopkarakter, nemlig 8,8. Det gav samlet 8.200 point, hvilket var nok til at sende Christina Ebbesen på Østerhjelms Esprit e. Eminenz/Lami Søndervang (opdr. Irina Nielsen) på en tredjeplads. De opnåede bla. 8,3 for skridt, samt 8,4 i ridelighed, hvilket samlet gav 8.180 point. Sidste ekvipage som gik videre til mellemrunden blev Frederikke Lundgren Skelmose på Romance e. Blue Hors Romanov/Schwadroneur (opdr. Frederik Bülow), som opnåede 8.040 point. 

I både 5 og 6-års klasserne var der kun meldt to ekvipager til start og i begge klasser gik kun vinderen videre. Hos 5-års hestene blev vinderen Tina Damgård på Vork's Royal Treasure e. Blue Hors Romanov/Blue Hors Don Schufro (opdr. Lene og Helle Lund Jørgensen. De opnåede bla. 8,2 for både galop og ridelighed, hvilket gav i en plads i mellemrunden med samlet 8.040 point. For 6-års heste er kvalifikationskravet en samlet pointsum på 7.6. Det opnåede Dennis Holst på I'mael e. Electric/Induc (opdr. Gitte Sørensen), i det at de fik 8,5 i trav og samlet endte med 7.680 point. 

Herefter var det tid til at afholde almindelig klasser. Prix St. George blev vundet af en vinder af 6-års championatet og UVM-deltager, nemlig Jan Møller Christensen på Rossetti. De opnåede hele 70.39% og henviste derved Henrik Christen Christfort på Freak Landlyst til andenpladsen med 69.73%. Tredjepladsen gik til Emilie Kampmann på Rubin EG med 66.31%.

På den anden bane var de lidt lavere hesteklasser at finde. LA2 for hest blev vundet af Ann Sofie Nilausen på Elverhøjs Sakharov med flotte 71.89%. Det satte Freja Kruzie med Hally Byager på andenpladsen med 67.58%, mens Line Hansen på Donata blev nummer tre med 66.55%.

I MB1 var de høje procenter endnu engang fundet frem, i det at Anja Maria Moa vandt klassen på Stenkjers Fortuna med 69.45%, foran Cecilie Rendsborg på Tanholms Bugatti med 66.35%.

Ridehestens fotograf var tilstede under stævnet i dag. Billederne vil være online en af de første dage i næste uge!

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner