– Freestyle var helt ekstraordinær

18-10-2024 15:11

Trine Askjær-Jørgensen

VIDEO: OL-sølvholdet er ved World Cup-stævnet i Herning samlet og til start for første gang siden konkurrencerne i Paris, og de leverede fantastisk dressur til stor fornøjelse til publikum i Boxen. Særligt Cathrine Laudrup-Dufour og Mount St John Freestyle, som vandt overlegent

Copyright Ridehesten.com
Cathrine Laudrup-Dufour og Mount St John Freestyle. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

2024/2025-sæsonen af FEI World Cup-dressur blev i dag åbnet i Jyske Bank Boxen i Herning, hvor den første kvalifikation i denne weekend finder sted. Der var fyldt godt op på tribunerne til dagens højeste dressurklasse, 5-stjernet Grand Prix, og publikum havde fornøjelsen af OL-sølvholdet fra Paris, som også viste sig at være suveræne.

15 ekvipager var til start, hvoraf seks af dem var danske, og de fire af dem sikrede sig top-5-placeringer. Bedst var Cathrine Laudrup-Dufour og Mount St John Freestyle e. Fidermark/ Donnerhall II, der havde en virkelig afspændt og fin tur med den sædvanligt høje kvalitet i øvelserne. Den 15-årige hannoveranerhoppe stod forbilledligt fortil, og gik med en virkelig dejlig blødhed, smidighed og rytme, særligt i de flotte piaffe- og passageture. Flere af rytterne døjede i dag med udfordringer i toerchangementerne, og det gjaldt også Cathrine og "Free", men ellers var der ikke en finger at sætte på ridtet, hvilket også var tydeligt i den overlegne score på 81,826%, som er personlig rekord for parret.

– Det var sindssygt fedt at ride i Boxen og dejligt med mennesker. Freestyle var outstanding på banen i dag. Hun var virkelig fantastisk og noget af det bedste, jeg har haft på hende formmæssigt, fortalte Cathrine blandt andet.

Præmieoverrækkelsen tog hun på Atterupgaards Cassidy – hør hende fortælle mere her:

Daniel Bachmann Andersen og Vayron e. Vitalis/ Gloster havde også en virkelig flot tur. Den 192 cm høje hingst begynder virkelig at folde sig ud under Daniel, som han ser ud til at være blevet virkelig tryg ved. Med styrken og partnerskabet kan Daniel vise endnu mere af ham og hans kvaliteter. Parret havde rigtig mange højdepunkter med så flot udtryk i særligt fri trav, traversader, galoppiruetterne osv. Toerchangementerne drillede også Daniel, men etterne lykkedes så fint. Med 75,978% tog ekvipagen andenpladsen.

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Jeg havde virkelig mange gode ting inde på banen. Det begynder virkelig at spille. Jeg kan godt mærke, at det er første indendørsstævne, han er lige lidt på (tændt). Det kom lidt bag på mig i de der toere. Sådan er det bare, sagde Daniel og tilføjede: – Jeg har så mange minder fra Boxen, det er bare det fedeste i hele verden!

Copyright Ridehesten.com
Daniel Bachmann Andersen og Vayron. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Nanna Skodborg Merrald havde også taget Blue Hors Zepter e. Blue Hors Zack/Wolkentanz II med til World Cup i Herning, og den store, røde vallak så superskarp ud til sin første start efter sommerens OL. De havde en virkelig flotte piaffe- og passageture, men fik fejl i toerchangementerne og etterne bagefter, hvor det så ud til, at kommunikationen ikke lige helt kørte. Ellers var Nanna rigtig godt tilfreds med Zepter, og parret endte på en tredjeplads med 75,174%.

– Det var virkelig fedt. Som altid var der supergod stemning i Boxen, og det betyder meget for sporten og for os ryttere. Jeg havde en fin tur på Zepter. Jeg synes, jeg fandt rigtig mange gode momenter, og så fandt jeg slet ikke serierne, men sådan er det, og vi prøver at finde frem til dem i morgen, sagde Nanna efter ridtet.

Klassens resultat.

Stævnets start- og resultatlister.

Copyright Ridehesten.com
Nanna Skodborg Merrald og Blue Hors Zepter. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Fakta
Om FEI World Cup-dressur

World Cup-sæsonen i dressur 2024/2025 i den vesteuropæiske liga består af 11 kvalifikationer:

  1. Herning, Danmark, den 18.-19. oktober 2024
  2. Lyon, Frankrig, den 31. oktober til 1. november 2024
  3. Stuttgart, Tyskland, den 15.-16. november 2024
  4. Madrid, Spanien, den 29.-30. november 2024
  5. London, Storbritannien, den 18.-19. december 2024
  6. Mechelen, Belgien, den 28.-29. december 2024
  7. Basel, Schweiz, den 10.-11. januar 2025
  8. Amsterdam, Holland, den 24.-25. januar 2025
  9. Neumünster, Tyskland, den 15.-16. februar 2025
  10. Gøteborg, Sverige, den 21.-22. februar 2025
  11. 's-Hertogenbosch, Holland, den 14.-15. marts 2025

Finale: Basel, Schweiz, den 2.-6. april 2025

Fold up
Anna Pørtner

Tip nyhedsvagten

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner