Guld i EM-kür til Sophia Obel

30-07-2022 18:12

Annika Knudsen Lorentsen

I dag gik det hele op i en højere enhed for den danske juniorrytter Sophia Boje Obel Jørgensen, som efter et flot kürridt sikrede sig guldmedaljen ved EM i Hartpury

Copyright Ridehesten.com
Sophia Boje Obel Jørgensen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Bojsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

De 18 bedste ekvipager fra gårsdagens individuelle mesterskabsklasse for henholdsvis junior og ungrytter mødtes i dag i kür. 

I juniorrytternes kür blev det et særdeles godt dansk resultat, idet, at guldmedaljen gik til en af de to startende danske ekvipager. Her var det Sophia Boje Obel Jørgensen med Brilliant e. Bretton Woods/ Diamond Hit der leverede en præstation, som blev belønnet med 77,695 procent. 

Det var lige akkurat nok til at sikre sig sejren foran britiske Annabella Pidgley med Espe e. Escolar/ Dimaggio, som red til 77,6 procent. Tredjepladsen og dermed bronzemedaljen gik til franske Mathilde Juglaret. 

Nyheden fortsætter efter annoncen

Med guldmedaljen fra i dag, kan Sophia rejse hjem fra EM i Hartpury, Storbritannien med to medaljer. En i guld og en i sølv. 

Alexander Helgstrand bedst hos ungrytterne
I ungrytternes kür var der tre danske ekvipager til start, altså det maksimalt antal mulige ekvipager. De leverede alle tre gode præstationer, men det blev ikke til dansk medalje. 

Bedst var Alexander Yde Helgstrand med Belantis e. Benetton Dream/ Expo'SE, som red til 76,531 procent. Niveauet i ungrytternes kür var virkelig højt, og sejren gik til tyske Helena Schmitz-Morkramer, som red til hele 80,419 procent. De danske ungryttere drager også hjem fra Hartpury med en medalje i bagagen, idet, at de vandt sølv i holdkonkurrencen. 

Resultater fra stævnet. 

Anna Pørtner

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Anna Pørtner