Årets første følauktion i Dansk Varmblod

06-07-2024 21:05

Her til aften kom 16 lovende dressurføl underen hammeren til Dansk Varmblods Summer Foal Auction. Føllene gik til en gennemsnitspris på 9643 euro, mens aftenens dyreste føl gik for 18.000 euro

Copyright Ridehesten.com
Hoppeføllet Midt-West St. Lucia blev aftenens dyreste føl. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen
Nyheden fortsætter efter annoncen

I forbindelse med Blue Hors ungheste- og følchampionatet, der finder sted på Blue Hors denne weekend, afholdte Dansk Varmblod her til aften Summer Foal Auction, hvor 16 skønne dressurføl kom under hammeren.

Til auktionen var flere mødt op fysisk i Blue Hors store opvisningshal, mens mange også benyttede sig af muligheden for at byde på føllene online. Som sædvanligt var stemningen til auktionen i top, og der var flere interesserede købere til stede i hallen såvel som online.

Auktionen bød på 12 hingsteføl, mens de resterende fire føl var hoppeføl. 

Det blev et hoppeføl, der løb med titlen som aftenens dyreste føl. Det charmerende hoppeføl Midt-West St. Lucia efter Blue Hors St. Schufro og Revolution (opdr. Stutteri Midt-West) viste sig flot frem i hallen, og blev efter en længere budrunde solgt til et hammerslag på 18.000 euro (svarende til omkring 135.000 danske kroner). 

Midt-West St. Lucia har flere elite- og medaljehopper i stammen, herunder moderen, der er helsøster til præmiehingsten Midt-West Evolution, Midt-West Magi, der er mor til avslhingsten Midt-West Dacapo og endelig Midt-West Moonlight, der er mor til avls- og guldmedaljehingsten Midt-West Ibi-Light.

Midt-West St. Lucia blev solgt til Ulrik og Mille Knudsen.

Copyright Ridehesten.com
Midt-West St. Lucia er avlet af Stutteri Midt-West. Her ses de sammen med køberne Ulrik og Mille Knudsen. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Om købet at Midt-West St. Lucia fortæller parret: 

Nyheden fortsætter efter annoncen

– Hun er jo smuk og så har hun simpelthen sådan en fin afstamning. Håbet er da, at hun bliver en rigtig fin dressurhest. 

Se hele interviewet med Ulrik og Mille Knudsen her: 

Et andet eftertragtet føl på auktionen var hoppeføllet Saybia Pilekær efter Vitalis og Apache (opdr. Stutteri Pilekær). Saybia Pilekær er ligeledes ud af en spændende hoppestamme, som har givet flere top auktionsføl og flere afkom er solgt til Grand Prix-ryttere. 

Hun blev auktionens næstdyreste føl med et hammerslag på 10.000 (svarende til omkring 74,500 danske kroner), og hun blev ligeledes solgt til Ulrik og Mille Knudsen, som også erhvervede sig auktionens dyreste føl. 

Copyright Ridehesten.com
Auktionarius Peter Lund og Ulrik Falbe. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Hingsteføllet Midt-West Donatello efter Hesselhøj Donkey Boy og Franklin (Stutteri Midt-West) var også et af de føl, der gjorde sig bemærket i hallen i dag. Bag dette hingsteføl ligger der flere elite- og medalje hopper, hvoraf der kan nævnes medaljehoppen Midt-West Ibina, helsøster til avls- og guldmedaljehingsten Midt-West Ibi-Light. 

Midt-West Donetello blev solgt for 8500 euro (svarende til omkring 63.500 danske kroner). 

Copyright Ridehesten.com
Midt-West Donatello, der gik for 8500 euro. Foto: Ridehesten.com/Kristine Ulsø Olsen

Auktionen i tal: 

  • Antal solgte føl: 44%
  • Gennemsnitspris: 9643 euro svarende til 71.930 kr.
  • To føl blev solgt til USA

Se resultatet af Dansk Varmblods Sommer Foal Auction her

Thomas Bach Jensen

Har du en nyhed eller god historie?

Kontakt Thomas Bach Jensen